Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ποιες αλλαγές συζητιούνται για το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ

23/8/2018 10:51:58 πμ
Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση του σχετικού νομοσχεδίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Παράταση έως τις 7 Σεπτεμβρίου (από 24 Αυγούστου) έδωσε το υπουργείο Υγείας στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για το νέο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ή ΕΟΔΥ, όπως θα αποκαλείται στο εξής, αναμένεται να λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.


Έπειτα από 26 χρόνια λειτουργίας, το Κέντρο μετεξελίσσεται, προκειμένου να καλύψει και την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί "αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ".


Το προσωπικό του θα είναι επιστημονικό, διοικητικό και βοηθητικό και θα εργάζεται με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Οι γιατροί του ΕΟΔΥ θα εντάσσονται, κατόπιν αιτήσεώς τους και μετά από κρίση του Συμβουλίου Επιλογής Ιατρών Δημόσιας Υγείας, στον κλάδο Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ.


Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού θα καθορίζει το αναγκαίο προσωπικό για την κάλυψη της εικοσιτετράωρης λειτουργίας του Οργανισμού.

Για το θέμα του προσωπικού εκφράζονται πολλά ερωτήματα στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης. Αγωνία εκφράζεται για τη διαμόρφωση των οργανικών θέσεων και την τύχη του υπηρετούντος προσωπικού.


Οι συμμετέχοντες στον διάλογο συμφωνούν με το ότι οι προσλήψεις πάσης φύσης προσωπικού θα πρέπει να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ. Προτείνεται, επίσης, να υπάρξει μηχανισμός αξιολόγησης για θέσεις ευθύνης, ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ στο ΚΕΕΛΠΝΟ.


Στην επιλογή προσωπικού προτείνεται να προβλεφθούν και δύο διαιτολόγοι ΠΕ, ως οι κατεξοχήν ειδικοί επιστήμονες να ανιχνεύσουν και να αξιολογήσουν την καρκινική καχεξία (80% των καρκινοπαθών) και εν συνεχεία να υποστηρίξουν διαιτητικά τους ασθενείς.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
‘Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών