Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΙΣ: Θα προστατέψουμε τα ασφαλιστικά δικαιώματα των γιατρών

22/11/2007
Οι προτάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για το ασφαλιστικό των γιατρών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Αποφασισμένος για τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου προκειμένου να προστατευθούν όλα τα κεκτημένα δικαιώματα του ιατρικού κλάδου και να μην υπονομευθεί το μέλλον του είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, μετά την ενημέρωση από τον Υπουργό Απασχόλησης, Β. Μαγγίνα, για το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό. Το σχέδιο αυτό που, όπως είναι γνωστό, προβλέπει την υπαγωγή του ΤΣΑΥ στο υπό δημιουργία ενιαίο Ταμείο, παρουσίασε ο Υπουργός σε συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ. Το Δ.Σ. του ΠΙΣ εξέφρασε στον Υπουργό την προθυμία του για διάλογο αναφορικά με την αναγκαία μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, υπογράμμισε, όμως, με έμφαση την κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε σκέψη ή πρόταση που θα θίγει έστω και στο ελάχιστο τα κεκτημένα δικαιώματα των γιατρών (περιουσία του ΤΣΑΥ, συντάξεις κτλ.). Ο ΠΙΣ εξέφρασε στον Υπουργό την ευχή να μην ωθήσει η Κυβέρνηση τη σύγκρουση στα άκρα, οδηγώντας τον ιατρικό κόσμο στο έσχατο μέσο της απεργίας.
Ας σημειωθεί ότι με την ενοποίηση το ΤΣΑΥ θα υπαχθεί υπό ενιαίο κανονισμό με τα άλλα 7 ταμεία επιστημόνων (νομικών, μηχανικών, δημοσιογράφων κτλ.) όσον αφορά τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική ασφάλιση.

Κατά τη συνάντηση η Διοίκηση του ΠΙΣ ανέλυσε στον κ. Μαγγίνα τις προτάσεις της –που συνιστούν και αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων του ΠΙΣ– για το ασφαλιστικό των γιατρών οι οποίες, μεταξύ των άλλων, προβλέπουν:

-Αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση του ΤΣΑΥ, διατήρηση της ανεξαρτησίας και αυτονομίας του, εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του, διαφανή και επωφελή διαχείριση των οικονομικών και, ιδιαίτερα, των αποθεματικών του.
-Πλήρη συνταξιοδότηση στα 35 χρόνια και ποσοστιαία κατά έτος προσαύξηση των συντάξεων όσων εργαστούν περισσότερα χρόνια.
-Υποχρεωτική συμμετοχή του κράτους στην τριμερή και διμερή χρηματοδότηση σε ποσοστό όχι κάτω του 20% επί των εισφορών και απόδοση των οφειλόμενων από το κράτος εισφορών στο ΤΣΑΥ.
-Απόδοση των οφειλόμενων 35.000.000€ κατά έτος, μετά την κατάργηση του κοινωνικού πόρου και επιστροφή των χρημάτων του ΛΑΦΚΑ.
-Αποτελεσματική καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής.
-Αύξηση του εφάπαξ βοηθήματος του Κλάδου Προνοίας.
-Αύξηση των παρεχόμενων συντάξεων.Από τον Βασίλη Βενιζέλο

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διατίθεται στα φαρμακεία από την Bailleul Dermatologie
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG


Σχετικά άρθρα

Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς
Φ.Σ. Ηρακλείου: Μνημόνιο συνεργασίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης
Ονυχομυκητίαση το καλοκαίρι;
Η f-anazitisi δίνει τη λύση!
Θα αυξηθεί ο αριθμός των φαρμακείων της χώρας;
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας