Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


PIF Greece: «Να φύγουμε από την επιβίωση και να πάμε στην ανάπτυξη!»

8/10/2023 2:36:13 μμ
Οι προτάσεις για τη φαρμακευτική πολιτική
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Προβλεψιμότητα, βιωσιμότητα και επενδυτικά κίνητρα τέθηκαν στο επίκεντρο των προτάσεων του PhARMA Innovation Forum Greece για τη φαρμακευτική πολιτική. 


Η πρόεδρος του Δ.Σ., Λ. Μπαρμπετάκη, περιέγραψε στο 6th InvestGR Forum την παρούσα κατάσταση στο χώρο της καινοτόμου φαρμακοβιομηχανίας ως «στάτους επιβίωσης». Η έλλειψη προβλεψιμότητας του ρυθμιστικού και νομοθετικού πλαισίου και της μη βιωσιμότητας της αγοράς δεν επιτρέπει στις εταιρείες να καταρτίσουν προτάσεις για προϋπολογισμό και επενδύσεις, όπως εξήγησε.


«Δεν είναι μόνο ότι οι κανόνες αλλάζουν συνεχώς, αλλά και ποιος πληρώνει γι' αυτές τις αλλαγές. Σύμφωνα με μελέτες, η βιομηχανία καλύπτει το 46% της φαρμακευτικής δαπάνης και η Πολιτεία το 43%. Το ύψος των υποχρεωτικών επιστροφών είναι υπέρογκο και ειδικά για την καινοτομία αγγίζει πλέον το 70%», συμπλήρωσε.


Παρόλα αυτά, το αποτύπωμα της καινοτομίας παραμένει ισχυρό, με την ομιλήτρια να τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη για πραγματικά ελκυστικά επενδυτικά κίνητρα«Περιμένουμε για τις πάνω από 90 νέες θεραπευτικές λύσεις που θα δοθούν τα επόμενα 2-5 χρόνια να έχουμε το κατάλληλο περιβάλλον, τα κατάλληλα διαρθρωτικά μέτρα, αλλά και την κατάλληλη χρηματοδότηση, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε συνολικά στην ευημερία που μας αξίζει», κατέληξε η Λ. Μπαρμπετάκη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή