Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ: Στρατηγική μας επιλογή η επένδυση σε φάρμακα που προάγουν τη μακροζωία
Συνέντευξη στη Βάσω Καλυβιώτη από το περιοδικό Φαρμακευτικός Κόσμος

PIF Greece: Δεν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς

29/9/2022 11:58:11 μμ
Τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας καταγγέλλουν ως στρεβλή τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη στιγμή που η υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας διαιωνίζεται και σπανίζουν τα μέτρα για έλεγχο και εξορθολογισμό της δαπάνης, ζητούνται ακόμα μεγαλύτερες υποχρεωτικές επιστροφές και εκπτώσεις από τα νέα καινοτόμα προϊόντα, οι οποίες υπερβαίνουν το 70%, σημειώνουν τα μέλη του PhRMA Innovation Forum Ελλάδος (PIF) που εκπροσωπεί 26 καινοτόμες φαρμακευτικές εταιρείες Έρευνας και Ανάπτυξης.

Μια ημέρα μετά τη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Α. Πλεύρη για τη φαρμακευτική δαπάνη, και το PIF, όπως και ο ΣΦΕΕ, κάνει λόγο για αδιέξοδη πολιτική, αναφέροντας πως «οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν μπορούν να αναλάβουν το ρόλο του κράτους στην αποζημίωση της φαρμακευτικής περίθαλψης». Η νέα κατάτμηση του «ανεπαρκέστατου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ», όπως τον χαρακτηρίζουν, θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στην εισαγωγή καινοτόμων θεραπειών και απειλεί τη βιωσιμότητα της φαρμακευτικής καινοτομίας. Δημιουργεί σημαντικές ανισότητες στον τρόπο αντιμετώπισης των διαφορετικών προϊόντων και κλάδων της φαρμακοβιομηχανίας και θέτει σε αμφισβήτηση τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση σοβαρών και σπάνιων παθήσεων. 

Το PhRMA Innovation Forum Ελλάδος διαμηνύει ότι τα μέλη του δεν δύνανται να διαθέτουν επ' αόριστον 2 στα 3 καινοτόμα φάρμακα δωρεάν στην ελληνική πολιτεία και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη κυβέρνηση στη χρηματοδότηση της φαρμακευτικής περίθαλψης. Καταγγέλλει δε αυτήν τη στρέβλωση ως απαράδεκτη και καλεί τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να αλλάξουν στάση με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών στην Ελλάδα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διατηρούσε παράνομο εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων
Και συχνά ο κίνδυνος υπερτερεί του οφέλους






Σχετικά άρθρα

'Αδ. Γεωργιάδης: Να μην εφαρμοστεί η Οδηγία για τα αστικά λύματα
Δηλώσεις στο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της Ε.Ε.
Η νέα φάση του «Προλαμβάνω» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου
Τα τρέχοντα παραπεμπτικά θα εκτελούνται έως 30/06
3ο ΣΦΕΕ Summit: Η Ελλάδα μπορεί να ενισχύσει τη θέση της στην καινοτομία της υγείας
Υπάρχει όμως ανάγκη για συνέπεια, προβλεψιμότητα, επενδύσεις, ταχύτερες διαδικασίες και ένα ισχυρό οικοσύστημα
Medicines for Europe: H E.E. οφείλει να στηρίξει τον έγκαιρο ανταγωνισμό από γενόσημα
Δηλώσεις στο Legal Affairs Conference που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα