Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Pharmazac: Επένδυση 8 εκατ. ευρώ στο χώρο των ραδιοφαρμάκων

25/11/2020 6:01:45 μμ
Η εταιρεία επεκτείνει τις προοπτικές ανάπτυξής της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επένδυση ύψους οκτώ εκατομμυρίων ευρώ, η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία PharmaZac S.A ενισχύει τη θέση της στον κλάδο των ραδιοφαρμάκων

Η PharmaZac S.A με αυτό το έργο επεκτείνει τις προοπτικές ανάπτυξης και τις διεθνείς συνεργασίες της, δίνοντας παράλληλα λύσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στη νέα και πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής Ραδιοφαρμάκων στη Βιομηχανική Ζώνη (ΒΙ.ΠΕ.) Λαμίας, η εταιρεία θα παράγει και διανέμει σκευάσματα κατάλληλα για τις εξετάσεις PET (ποζιτρονική τομογραφία), η οποία κατά κοινή ομολογία αποτελεί την πιο σύγχρονη απεικονιστική διαγνωστική μέθοδο της Πυρηνικής Ιατρικής, με εφαρμογές στην Ογκολογία, την Παθολογία, την Καρδιολογία και τη Νευρολογία.

 Η ιδιόκτητη μονάδα, η οποία θα λειτουργήσει πλήρως το τρίτο τρίμηνο του 2021, πληροί τα χωροταξικά κριτήρια που προβλέπει η νομοθεσία. Επιπλέον, η στρατηγική της θέση στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας επιτρέπει στη Pharmazac να εφοδιάζει ομαλά όλη την επικράτεια και να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε γειτονικές χώρες.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Γιώργος Πάγκαλος, σχολίασε: «Η Pharmazac επενδύει στο μέλλον. Παρόλο που η Πυρηνική Ιατρική συμβάλλει ήδη στη βιοϊατρική έρευνα και τη διαχείριση ασθενειών, εντούτοις η εφαρμογή της σε τομείς, όπως οι νευροεπιστήμες, η ανάπτυξη ραδιοφαρμάκων που συμβάλλουν στη θεραπεία καθώς και στη μη επεμβατική διάγνωση και σταδιοποίηση πολλών παθήσεων, η εξατομικευμένη διάγνωση και θεραπεία (theranostics) σε ογκολογικούς ασθενείς, η προληπτική υγειονομική περίθαλψη και σε άλλους τομείς της ιατρικής, μόλις έχει αρχίσει να υλοποιείται. Σε στενή συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, η εταιρεία μας θα επενδύσει στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων ραδιοφαρμάκων. Παράλληλα, η νέα μας παραγωγική και ερευνητική μονάδα έρχεται να καλύψει ένα κενό στη χώρα μας: η έλλειψη σε εγκατεστημένες Μονάδες Κύκλοτρου έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ένα ιδιότυπο καθεστώς στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα υψηλές τιμές, ελλείψεις και την ταλαιπωρία των ασθενών». 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας επιδεικνύει ιδιαίτερη αντοχή στις αναταραχές της αγοράς
Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Economist και σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του ΕΟΦ


Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος Chiesi υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Haisco Pharmaceutical
Για την ανάπτυξη, παρασκευή και την εμπορική διάθεση ενός νέου φαρμάκου για τις βρογχεκτασίες
Lavipharm: Η τιμή της μετοχής της έχει ενισχυθεί κατά περίπου 100%
Το καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου χτύπησε ο Τ. Λαβίδας
DEMO Business Days 2023
6/12/2023 7:26:32 μμDEMO Business Days 2023
35 τελειόφοιτοι και απόφοιτοι θετικών και πολυτεχνικών σχολών ήρθαν κοντά στο φαρμακευτικό επιχειρείν
Πρώτη εκπαιδευτική ημερίδα ΣΦΕΕ Patient Think Tank
Παρουσιάστηκε το «Ταξίδι του φαρμάκου» από την έρευνα και ανάπτυξη μέχρι και τις κλινικές μελέτες