Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


PhARMA Innovation Forum Greece: Ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος αναλαμβάνει νέος Γενικός Διευθυντής

17/10/2023 8:24:49 μμ
Κοινός στόχος η ταχύτερη και ευρύτερη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το PhARMA Innovation Forum Greece ανακοινώνει ότι τη θέση του Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Ιωάννης Κωτσιόπουλος, μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας.


Ο Ι. Κωτσιόπουλος στην πρόσφατη θητεία του επέδειξε σημαντικό έργο, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αναβάθμιση της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών σε επαναστατικές και καινοτόμες θεραπείες, σχεδιάζοντας, προτείνοντας και εφαρμόζοντας πολιτικές που ταιριάζουν σε ένα σύστημα Υγείας με επίκεντρο τις ανάγκες του ασθενή και την παροχή ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας.


Η συνεργασία του με το PIF θα του δώσει την ευκαιρία να συνεχίσει αυτήν την πορεία, καθώς στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και η στόχοι του forum, το οποίο -ως σύνδεσμος 26 ηγέτιδων φαρμακευτικών εταιρειών- επιδιώκει να προωθήσει την ταχύτερη και ευρύτερη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες στην Ελλάδα, ενώνοντας τις δυνάμεις του με όλους τους θεσμικούς φορείς στη χώρα για να συμβάλλει στην καθιέρωση ενός υγειονομικού συστήματος υψηλής ποιότητας. 


Στην πρώτη του δήλωση ως Γενικός Διευθυντής του PhARMA Innovation Forum Greece, ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μου δίνεται η ευκαιρία μέσα από τα νέα μου καθήκοντα να συνεργαστώ με όλους τους φορείς με γνώμονα την ανάπτυξη ενός δίκαιου, ανθεκτικού, βιώσιμου και καινοτόμου συστήματος υγείας που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις αλλά και να αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στον «στόχο» του βρίσκονται τρεις φαρμακευτικές εταιρείες
Η πρόταση διατυπώθηκε στο συνέδριο Pharma Point 2026






Σχετικά άρθρα

Viatris: Έγκριση από τον FDA για τη νέα θεραπεία της πρεσβυωπίας
Περιέχει phentolamine και είναι οφθαλμικό διάλυμα
Abbott: Δημιουργεί νέα εταιρεία με τα διατροφικά της προϊόντα
«Με πωλήσεις 8,5 δισ. δολάρια ετησίως θα γίνουμε ηγέτες στην αγορά», υποστηρίζει η εταιρεία
Nestlé: Ετοιμάζει νέα premium σειρά συμπληρωμάτων διατροφής Solgar
Αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία
Το πρώτο 12ωρης δράσης φάρμακο για τον πόνο, τον πυρετό και τον βήχα κυκλοφορεί στις ΗΠΑ
Μετά από μια 10ετία έρευνας και ανάπτυξης από τη Reckitt