Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


PGEU: Σε 26 χώρες της Ε.Ε. οι φαρμακοποιοί εκπαιδεύουν τους ασθενείς στη χρήση inhalers

7/5/2026 4:05:21 μμ
Παρουσίαση έρευνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα 'Ασθματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα 'Ασθματος, η PGEU παρουσίασε τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο International Journal of Clinical Pharmacy, και αφορούν την εξέλιξη των υπηρεσιών φαρμακείων στην Ε.Ε., με έμφαση στις σχετικές με τη νόσο παροχές.

 

«Η φροντίδα του άσθματος δεν παρέχεται στα νοσοκομεία και στα ιατρεία», επισημαίνει η Ένωση και εξηγεί πως στην Ευρώπη οι κοινοτικοί φαρμακοποιοί υποστηρίζουν τους ασθενείς δίνοντας συμβουλές για τη χρήση των αναπνευστικών συσκευών, για τη βελτίωση της αγωγής και τη συμμόρφωση σε αυτή, για την πρώτη φορά που ένας ασθενής λαμβάνει ένα φάρμακο και για τη διακοπή καπνίσματος, ενώ γενικά αναλαμβάνουν τη διαχείριση χρόνιων καταστάσεων και παραπέμπουν σε ειδικό όταν απαιτείται, επισημαίνει η Ένωση.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι παραπάνω υπηρεσίες ολοένα και επεκτείνονται, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι αμοιβές και οι φαρμακοποιοί αναγνωρίζονται για τον ρόλο τους στην πρόληψη και τη φροντίδα υγείας. Ωστόσο η πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες δεν είναι ισότιμη σε όλους, καθώς προσφέρονται σε 14-26 χώρες από τις 33 που συμμετείχαν στην έρευνα, με την PGEU να επαναλαμβάνει το αίτημά της προς τις κυβερνήσεις για αλλαγή στη νομοθεσία και βιώσιμες αποζημιώσεις/αμοιβές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«'Ανοιξε» η επιλογή στην πλατφόρμα
Και αναγνώρισε τον ρόλο των φαρμακοποιών στην παροχή φροντίδας






Σχετικά άρθρα

Ποιοι θα συμμετέχουν στις εκλογές του ΠΦΣ στις 28 Ιουνίου
Ανακοινώθηκαν οι 7 συνδυασμοί και οι 59 υποψήφιοι
Γιατροί Αν. Μακεδονίας & Θράκης: Τάσσονται κατά των εμβολιασμών στα φαρμακεία
Καλούν την Πολιτεία να επανεξετάσει τη ρύθμιση
Τρία από τα πιο όμορφα φαρμακεία του κόσμου
Όπως τα κατέγραψε το ταξιδιωτικό περιοδικό Suitcase
Τα ΦΥΚ ηπατίτιδας Β και άσθματος διαθέσιμα και μέσω φαρμακείων
«'Ανοιξε» η επιλογή στην πλατφόρμα