Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Συγκροτεί ειδικό τμήμα για τις υποβολές των συνταγών

5/9/2022 3:21:46 πμ
Ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με την ολοκλήρωση της υποβολής συνταγών Ιουνίου, ο ΠΦΣ παρέχει στους φαρμακοποιούς μια αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα που προέκυψαν με τον τακτικό έλεγχο, τονίζοντας ότι έχει εξοφληθεί για τον Ιούνιο το σύνολο των φαρμακείων, εκτός από ειδικές περιπτώσεις φαρμακοποιών (113) που ενημερώνονται σχετικά από την ΚΜΕΣ. Τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργήθηκαν αποδίδονται στο γεγονός ότι η διαδικασία ήταν πρωτόγνωρη για όλους και ότι οι δύο εταιρείες πληροφοριακών συστημάτων Unisystems & Intrasoft υπολειτουργούσαν λόγω καλοκαιρινών αδειών.

Τα θέματα που προέκυψαν με τη διασύνδεση ΕΦΚΑ-ΕΟΠΥΥ για την αυτόματη άντληση των ασφαλιστικών ενημεροτήτων και με τις μερικές εκτελέσεις επιλύθηκαν πλέον αλλά οδήγησαν σε καθυστερήσεις, αναφέρει ο Σύλλογος, ενώ ζήτησε η οριστικοποίηση των φαρμακείων να υλοποιείται μόνο όταν υπάρχει συμφωνία του αιτούμενο ποσού με αυτό που αντλεί η ΚΜΕΣ μέσω της ΗΔΙΚΑ, ώστε να εξαλειφθεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν κατά τον έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση ο ΠΦΣ συγκροτεί ήδη ειδικό τμήμα που θα ασχολείται με τις υποβολές των συνταγών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί.

Τα λάθη των φαρμακοποιών & των προγραμμάτων φαρμακείων

Ο ΠΦΣ τονίζει ότι η πλειονότητα των προβλημάτων ήταν από λάθη των ιδίων των φαρμακείων: «Το σύστημα ελέγχου συνταγών είναι αυτοματοποιημένο και η πλειοψηφία των υποβολών ελέγχεται αυτόματα, ώστε στην περίπτωση που ο έλεγχος αυτός διαπιστώνει σφάλμα, τότε η υποβολή προχωρά σε έλεγχο από φυσικό πρόσωπο», αναφέρει η ανακοίνωση και καταγράφει τα κύρια λάθη που εντοπίστηκαν για να μην επαναληφθούν (π.χ. τιμολόγια παροχής υπηρεσιών ή πιστωτικά αντί πώλησης, λανθασμένα ποσά και τιμολόγια που δεν στάλθηκαν στην ΚΜΕΣ, έλλειψη συνταγών και ΣΣΥ, ασυμφωνίες ΣΣΥ με φυσικά αρχεία ή ασυμφωνίες αιτούμενου ποσού με τα ποσά που υπολογίζει η ΚΜΕΣ, χειρόγραφη συγκεντρωτική κατάσταση κ.ά.). Επιπλέον γίνεται αναφορά στα προγράμματα φαρμακείων και σε θέματα όπως: προχορήγηση φαρμάκων και προεκτελέσεις συνταγών για τα οποία δεν έπρεπε να εκδοθούν τιμολόγια, υπολογισμός τιμών χωρίς να αντλείται ενημέρωση από την ΗΔΙΚΑ.
 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Οι ρυθμίσεις στο νέο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου