Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Πώς θα επιλέξετε ασφαλιστική κατηγορία κύριας ασφάλισης από 1/1

24/12/2020 11:51:05 πμ
Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο εισφορών του ΕΦΚΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4670/2020 θεσπίστηκε νέο πλαίσιο εισφορών για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους, Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοαπασχολούμενους για την Κύρια και Επικουρική Ασφάλιση και για την Εφάπαξ Παροχή και ότι από 1/1/2020 ισχύουν ασφαλιστικές κατηγορίες ανά κλάδο με συγκεκριμένα ποσά. 

Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ μπορεί να γίνει ελεύθερη επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας και κατάταξης για το έτος 2021. 
Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται η ταυτοποίηση με τους κωδικούς του Taxis και του ΑΜΚΑ και η προθεσμία για υποβολή της αίτησης είναι έως και την Κυριακή 31/1/2021. 
Επίσης μπορεί να γίνει αλλαγή της επιλογής αυτής έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής.

Τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσετε για την αίτηση επιλογής είναι μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα:
https://www.efka.gov.gr > Ασφαλισμένοι > Μη μισθωτοί > Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Κύριας Ασφάλισης, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών από 1/1/2021. 

Με το νέο ασφαλιστικό αποσυνδέονται οι εισφορές από το φορολογητέο εισόδημα και παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής μεταξύ έξι (6) ασφαλιστικών κατηγοριών.

Για τους ασφαλισμένους με δικαίωμα υπαγωγής στον Κλάδο Εφάπαξ Παροχών, παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής μεταξύ τριών (3) ασφαλιστικών κατηγοριών. Διευκρινίζεται ότι η επιλογή που θα γίνει θα ισχύει δεσμευτικά για όλο το έτος, ενώ οι ασφαλισμένοι που δε θα υποβάλλουν τελικά αίτηση επιλογής θα παραμείνουν για το έτος 2021 στην κατηγορία που είχαν καταταχθεί κατά το προηγούμενο έτος.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν είχαν επιλέξει κατηγορία πέρυσι, εντάχθηκαν αυτόματα στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία με τις χαμηλότερες εισφορές.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΚΕΑΟ
Από τον συγγραφέα και expert Οργανωσιακής Ψυχολογίας Dr Nico Rose στην κεντρική σκηνή του Future of Work Conference






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου