Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Καμία ανησυχία για τους ελέγχους στα αποθέματα των φαρμακείων

15/10/2024 8:07:39 μμ
Ο Απ. Βαλτάς επικοινώνησε με τη διοίκηση της αρμόδιας αρχής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί σε φαρμακεία της χώρας από τη Μονάδα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ο ΠΦΣ ενημερώνει ότι ήταν δειγματοληπτικοί και αποσκοπούν αποκλειστικά στην αποτύπωση των αποθεμάτων των ελλειπτικών φαρμάκων. 


Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απ. Βαλτάς επικοινώνησε με τη διοικήτρια της Μονάδας, Αλεξάνδρα Ρογκάκου, τονίζοντας ιδιαιτερότητες όπως η προχορήγηση φαρμάκων που στόχο έχουν την αδιάλειπτη παροχή της φαρμακευτικής αγωγής στους πολίτες.


«Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας για τους συνάδελφους φαρμακοποιούς που λειτουργούν σύμφωνα με τις εκάστοτε οδηγίες και εγκυκλίους των αρμόδιων φορέων», σημειώνει ο ΠΦΣ και προσθέτει πως κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει για τη χορήγηση με χειρόγραφη συνταγή σκευασμάτων της αρνητικής λίστας, αφού προς το παρόν δεν μπορούν να συνταγογραφηθούν με ηλεκτρονική συνταγή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αιχμές του Απ. Βαλτά κατά της φαρμακοβιομηχανίας
Με απόφαση του Γ.Γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας, 'Αρη Αγγελή






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Θα πληρώσουν 4 εκατ. ευρώ για τη μετάβαση στο HMVS
Αιχμές του Απ. Βαλτά κατά της φαρμακοβιομηχανίας
Οι προϋποθέσεις για την πρόσληψη των 20 φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ
Προχωρούν οι διαδικασίες για τη στελέχωση των φαρμακείων του
Σοβαρές ελλείψεις αντιψυχωσικών αντιμετωπίζει η Γαλλία
Λόγω προβλημάτων στην παραγωγή από τη Pharmathen, αναφέρει ο Γαλλικός Οργανισμός Φαρμάκων
Νέο περιουσιακό στοιχείο αποκτά ο ΠΦΣ
Στην κυριότητά του και ο 3ος όροφος του κτιρίου στην Πειραιώς 134