Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Καμία αλλαγή στη λειτουργία των φαρμακείων την Κυριακή

15/4/2021 1:54:30 μμ
Διαβεβαίωση του Κ. Χατζηδάκη στη συνάντηση των προεδρείων των υγειονομικών συλλόγων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Εργασίας δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε ρύθμιση στη λειτουργία φαρμακείων και e-shops την Κυριακή, έδωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τα προεδρεία των υγειονομικών συλλόγων.

Τόσο ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς όσο και γ.γ. Σεραφείμ Ζήκας ρωτούσαν επίμονα τον υπουργό αν το νομοσχέδιο αφορά τα φαρμακεία, ωστόσο ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ, στην οποία έκανε λόγο για «παραπληροφορούντες του κλάδου, οι οποίοι διαψεύστηκαν».

Σε σχετικά σχόλια στο facebook, ο Κώστας Λουράντος ανέφερε ότι «οι προφορικές διαβεβαιώσεις σε προσωπικό επίπεδο πίσω από κλειστές πόρτες δεν έχουν αξία» και ότι δεν πρόκειται ποτέ να τις πιστέψει.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι στη συζήτηση του ΠΦΣ και των λοιπών συλλόγων ο υπουργός Εργασίας και ο διοικητής του ΕΦΚΑ διαβεβαίωσαν ότι το πολύ εντός δύο μηνών θα γίνεται ηλεκτρονικά και άμεσα η έκδοση των συντάξεων και ζήτησαν τη συμβολή των Δευτεροβάθμιων Οργάνων και των τοπικών Συλλόγων για την ενημέρωση της νέας πλατφόρμας του ΕΦΚΑ.

Οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ ζήτησαν επίσης συνάντηση με τον υπουργό για το χρονίζον πρόβλημα που αφορά τα ταμεία ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πατενταρισμένη σύνθεση για την υποστήριξη της ανδρικής ευεξίας
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες






Σχετικά άρθρα

Οι 26 υπηρεσίες που προσφέρουν οι Ευρωπαίοι φαρμακοποιοί ανά χώρα
Σύμφωνα με μελέτη της PGEU σε 33 κράτη
Προβλήματα με τη νέα πύλη ΚΜΕΣ αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί
Οδηγίες επίλυσης από τον ΠΦΣ και τον ΕΟΠΥΥ
4,1 εκατ. δολάρια στους κοινοτικούς φαρμακοποιούς της Δυτικής Αυστραλίας
Τα παρέχει η κυβέρνηση για την εκπαίδευσή τους
Ιδιοκτησιακό φαρμακείων: Έρχονται απεργίες αν αλλάξει το Προεδρικό Διάταγμα
Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΠΦΣ