Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Κακώς δώσαμε clawback για το aerochamber

16/2/2021 2:05:38 μμ
Απαιτούνται αλλαγές στη συλλογική σύμβαση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μερίδα φαρμακοποιών φαίνεται να κατέθεσε εσφαλμένα clawback των ετών 2018 και 2019 για το ιατροτεχνολογικό προϊόν aerochamber προς τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος κακώς το επέβαλε και το εισέπραξε.

Όπως σημειώνει ο ΠΦΣ, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, το υπερβάλλον ποσό για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα «αναζητείται εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ από τους κατασκευαστές σε περίπτωση που το προϊόν παράγεται στην Ελλάδα, είτε από τους εισαγωγείς-διανομείς-προμηθευτές σε περίπτωση που το προϊόν εισάγεται».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος Απ. Βαλτάς με τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θ. Καρποδίνη, πήρε τη διαβεβαίωση ότι «οι υπηρεσίες θα βρουν τρόπο ώστε να γίνει η επιστροφή των χρημάτων που παρανόμως παρακρατήθηκαν από τους φαρμακοποιούς».

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, το Δ.Σ. του ΠΦΣ ανακοινώνει ότι έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί βασικά σημεία της συλλογικής σύμβασης των ιατροτεχνολογικών, η οποία κατά τη γνώμη του δημιούργησε τεράστια προβλήματα και μεγάλες περικοπές στα φαρμακεία. Δηλώνει μάλιστα ότι θα καταθέσει στο ΔΣ τις αλλαγές που πρέπει να συζητηθούν με τον ΕΟΠΥΥ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο