Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Εκτέλεση συνταγών στο νέο περιβάλλον του HMVO

10/2/2025 4:38:43 μμ
Τα παλιά κουπόνια πρέπει να επικολλούνται επί της συνταγής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Από χθες 9 Φεβρουαρίου τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τις συσκευασίες φαρμάκων, αλλά η έναρξη στην Ελλάδα έγινε πάλι με λάθη


Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΠΦΣ, «εξαιτίας λανθασμένης εφαρμογής στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, εμφανίζεται μεγαλύτερος αριθμός πλαισίων επικόλλησης από τον αριθμό των εμβαλαγίων που σαρώνονται. Ζητήθηκε από σήμερα το πρωί από την ΗΔΙΚΑ η άμεση επίλυση του προβλήματος». Ο ΠΦΣ σχολιάζει επίσης ότι η ΗΔΙΚΑ θα πρέπει να ελέγχει και να δοκιμάζει την ορθότητα των εφαρμογών πριν δοθούν σε παραγωγική λειτουργία, ώστε να μην ταλαιπωρούνται πολίτες και φαρμακεία. 


Επίσης διευκρινίζει προς τους φαρμακοποιούς, ότι τα παλιά κουπόνια ΕΟΦ (υδατογραφημένες ταινίες γνησιότητας) εξακολουθούν να πρέπει να επικολλούνται στο εκτυπωμένο φύλλο εκτέλεσης της συνταγής και κατά την εκτέλεση συνταγών στο νέο περιβάλλον του HMVO.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τα 300 χιλ. φάρμακα που καταχωρήθηκαν πανευρωπαϊκά, τα 6,5 χιλ. αφορούν την Ελλάδα
Όσες εκτελέστηκαν θα αποζημιωθούν, διαβεβαίωσε το υπουργείο






Σχετικά άρθρα

Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Peifasyn Academy: Νέο webinar για φαρμακοποιούς & βοηθούς φαρμακείου
Με θέμα: «Σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των εμβοών και του ιλίγγου»