Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Οι 6 θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας και ανάπτυξης των φαρμακείων
Από τον Γιάννη Δαγρέ, β' αντιπρόεδρο ΠΦΣ & Ταμία ΦΣΑ
ΦΣΔ:
Επίσημη ανακοίνωση για τη θέση στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Πόσους φαρμακοποιούς χρειαζόμαστε στην Ελλάδα;
Μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» αποκαλύπτει

Pfizer & Roche συνεργάζονται με την Amazon

7/12/2021 10:11:05 μμ
Για την ανάπτυξη φαρμάκων, κλινικές δοκιμές και δεδομένα υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συνεργασίες μείζονος σημασίας με φαρμακευτικές εταιρείες έχει συνάψει ο «κολοσσός» της τεχνολογίας και του online εμπορίου Amazon Web Services, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη φαρμάκων και η κλινική παραγωγή αλλά να «τρέξουν» δεδομένα υγείας σε μεγάλη κλίμακα. Σε διεθνές επίπεδο η ΑWS ανακοίνωσε τη συνεργασία της με δύο φαρμακευτικές εταιρείες, τη Pfizer και τη Roche.
Οι συνεργασίες αφορούν:
  • Η AWS βοηθά τη Pfizer να επιταχύνει την ανάπτυξη φαρμάκων και την κλινική παραγωγή
Η AWS συνεργάζεται με τη Pfizer για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων που βασίζονται στο cloud, με στόχο τη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται, παράγονται και διανέμονται νέα φάρμακα στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών. Οι εταιρείες διερευνούν αυτές τις προόδους μέσω της νέας πρωτοβουλίας Pfizer Amazon Collaboration Team (PACT), η οποία αξιοποιεί τις δυνατότητες του AWS Cloud στην ανάλυση, τη μηχανική μάθηση, τον υπολογισμό, την αποθήκευση και την ασφάλεια δεδομένων στα εργαστήρια Pfizer, την παραγωγή και την κλινική αλυσίδα εφοδιασμού.

  • Η Roche χρησιμοποιεί λύσεις AWS για να εξάγει μεγαλύτερη αξία από τα δεδομένα υγείας
Η Roche χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της AWS σε υπολογιστική ισχύ υψηλής απόδοσης, ανάλυση δεδομένων, μηχανική μάθηση, τις βάσεις δεδομένων, την αποθήκευση και τις λύσεις ασφαλείας για να επιταχύνει την ανάπτυξη φαρμάκων και να επεξεργάζεται δεδομένα υγείας σε μεγάλη κλίμακα, έτσι ώστε να προσφέρει υψηλής ποιότητας εξατομικευμένη φροντίδα. Με το AWS Cloud, η Roche μπορεί να αναλύσει δεδομένα υγείας σε κλίμακα, ώστε οι ερευνητές της να αποκτήσουν μια πιο λεπτομερή κατανόηση της βιολογίας των ασθενών σε μεγαλύτερους πληθυσμούς, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό μοτίβων και ακραίων τιμών, στο πλαίσιο της ανάπτυξης διαγνωστικών εργαλείων και θεραπειών.

Σημειώνεται πως η Amazon ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα δημιουργήσει την ερχόμενη χρονιά τοπικές υποδομές στην Ελλάδα, αναβαθμίζοντάς τη σε μία από τις 30 «τοπικές ζώνες» ανά τον κόσμο και φέρνοντας αποκρίσεις κάτω από 10 milliseconds. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση της Amazon στην Ελλάδα θα είναι ύψους 150-200 εκατ. ευρώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο την ισότητα στον τομέα της υγείας για 1,2 δισ. ανθρώπους
Μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancet» αποκαλύπτει


Σχετικά άρθρα

«Τα κάνουμε όλα… διαφορετικά»
H πρώτη καμπάνια της Ogilvy για το νέο DEPON Plus, σε συνεργασία με τις εταιρείες BIAN & ΒΙΑΝΕΞ
Pfizer: Παρουσίασε το «Σύμφωνο για έναν Υγιέστερο Κόσμο»
Με στόχο την ισότητα στον τομέα της υγείας για 1,2 δισ. ανθρώπους
Bayer Ελλάς: 10 χρόνια συνεργασίας με την Ομάδα Αιγαίου
Συμμετέχει έμπρακτα στον 28ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους