Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Pfizer: Επενδύει στην mRNA τεχνολογία για να αναπτύξει μόνης της περισσότερα εμβόλια

26/3/2021 3:11:51 μμ
Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO Albert Burla στη Wall Street Journal
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Pfizer σχεδιάζει να επενδύσει στην τεχνολογία mRNA και να προχωρήσει δυναμικά στην ανάπτυξη εμβολίων έναντι πολλών άλλων παθήσεων. Αυτό δήλωσε ο CEO Albert Bourla στη Wall Street Journal, διευκρινίζοντας ότι πλέον θα συνεχίσει μόνη της την έρευνα, χωρίς δηλαδή την Biontech, με την οποία συνεργάστηκε για το εμβόλιο COVID-19.

«Πρόκειται για μια τεχνολογία που έχει τεράστιο αντίκτυπο και τεράστιες προοπτικές. Η Pfizer σήμερα, λόγω του μεγέθους και της τεχνογνωσίας της, είναι σε θέση –περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον– να κάνει το επόμενο βήμα», δήλωσε ο Burla.

Όπως επισημαίνει το fiercepharma.gr, η ταχύτητα με την οποία αναπτύχθηκε το εμβόλιο COVID-19 –μόλις σε 11 μήνες– χαρακτηρίζεται «ιστορική».
Το ίδιο όμως περίπου χρόνο χρειάστηκε και η Moderna, η οποία μάλιστα εργάζεται πάνω στην τεχνολογία mRNA περίπου μια 10ετία και διερευνά επίσης πώς μπορεί να την αξιοποιήσει στην καταπολέμηση και άλλων ιών και παθογόνων. Όπως είχε ανακοινωθεί στο συνέδριο J.P. Morgan, η Moderna έχει εννέα εμβόλια σε διάφορα στάδια ανάπτυξης και χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA σε πιθανές θεραπείες ανοσο-ογκολογικών και σπάνιων παθήσεων, καθώς και καρδιαγγειακών και αυτοάνοσων νοσημάτων.

Την εμπειρία αυτή της Moderna, η Pfizer σκέφτεται να αντιμετωπίσει, προσλαμβάνοντας τουλάχιστον 50 επιστήμονες αφιερωμένους στην έρευνα mRNA, όπως είπε ο Burla στη Wall Street Journal.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
Στοχεύουν στο γονιδίωμα σύμφωνα με τον καθηγητή Χ. Βλαχόπουλο






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος