Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πετρέλαιο και πυρηνικά εκτοπίζουν την Covid-19

22/3/2022 6:10:25 μμ
Μεγάλη έρευνα της αμερικανικής εταιρείας The Harris Poll
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εξαιρετικά δημοφιλείς ήταν στη συνείδηση του κοινού οι φαρμακευτικές εταιρείες την περίοδο της Covid-19 και ιδιαίτερα την πρώτη χρονιά που ξέσπασε η πανδημία, μια εικόνα που έρχεται τώρα να αλλάξει λόγω του Ρωσο-ουκρανικού πολέμου.


Αυτό δείχνει δημοσκόπηση που έγινε στις ΗΠΑ από την εταιρεία ερευνών και ανάλυσης The Harris Poll. Όπως δημοσιεύει το Fierce Pharma, μόνο το 47% των Αμερικανών βλέπουν πλέον θετικά το φαρμακευτικό κλάδο, ένα ποσοστό 15% χαμηλότερο από το 2020.


Ωστόσο οι λόγοι για αυτήν την πτώση δεν είναι ευθύνη των εταιρειών, σημειώνουν οι αναλυτές, εξηγώντας πως η κρίση στην Ουκρανία έχει απλά «εκτοπίσει» την πανδημία.


Το κοινό πλέον αγωνιά για το πετρέλαιο, την ενέργεια και τη θέρμανση, πώς θα κινήσει το αυτοκίνητό του και πώς θα ζεστάνει το σπίτι του, ενώ η πιθανή «πυρηνική» απειλή και το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου πολέμου προκαλεί σοβαρότερα άγχη από την πιθανότητα νόσησης από τον κορονοϊό.


Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Covid-19 γίνεται όλο και πιο ήπια στη συνείδηση του κοινού και ο κόσμος δεν παρακολουθεί πια πότε θα βγει το σωτήριο εμβόλιο ή μια νέα θεραπεία, μπορεί να επαναφέρουν σταδιακά το φαρμακευτικό κλάδο στη θέση που είχε προ της πανδημίας.


Τα καλά νέα είναι ότι το 47% που συγκέντρωσε τώρα ο κλάδος απέχει πολύ ακόμα από το 30% περίπου που έφτανε την προηγούμενη δεκαετία, άρα οι εταιρείες εμπνέουν ακόμα σεβασμό και ενδεχομένως να ασκούν κάποια επιρροή στο ευρύ κοινό, σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές του The Harris Poll.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας
Και οι μεγάλες ανατροπές






Σχετικά άρθρα

Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»