Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Περισσότερα από 40 παιδιά έχουν εγκαταλειφθεί στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία

11/12/2018 2:55:15 μμ
Από λίγων μηνών έως 14 ετών!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πάνω από 40 παιδιά εγκαταλελειμμένα για πολύ καιρό στο Παίδων Αγία Σοφία με Εισαγγελική εντολή, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.


Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αναφέρουν ότι αυτό αποδεικνύει πως «Κράτος Κοινωνικής Προστασίας δεν υφίσταται καθώς το υπουργείου Υγείας αφήνει να φιλοξενείται μεγάλος αριθμός παιδιών στο εν λόγω νοσοκομείο ενώ τώρα νοσηλεύονται 40 παιδιά ηλικίας από μηνών έως 14 ετών. Κάποια παιδιά βρίσκονται εκεί έως και 10 χρόνια!!!


Πολλά εξ αυτών εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα προς το προσωπικό και προς άλλα νοσηλευόμενα παιδιά. Δρουν ως συμμορίες κλέβοντας συνοδούς και προσωπικό. Είναι κρίμα να μετατρέπεται το Παίδων Αγία Σοφία σε αποθήκη ψυχών. Λύση υπάρχει και πρέπει να δοθεί όπως είπαμε στο διοικητή του νοσοκομείου με συνεννόηση των δύο υπουργών Υγείας και Εργασίας στα οποία ανήκει η αρμοδιότητα των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας».


Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων θα πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε Προνοιακές Μονάδες που διαθέτουν την υποδομή φιλοξενίας, προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες αναδοχής, υιοθεσίας και τα μεγαλύτερα παιδιά να ζουν με αξιοπρέπεια συμμετέχοντας σε προγράμματα αποϊδρυματοποίησης.


Θα πρέπει παράλληλα να υπάρξει συνεννόηση των δύο υπουργείων με τις Εισαγγελικές Αρχές της χώρας προκειμένου για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά να διατάσσουν τη φιλοξενία τους σε Προνοιακές Μονάδες σε συνεννόηση με τις κοινωνικές υπηρεσίες των αντίστοιχων Μονάδων, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
Γράφει ο Δρ. Σταύρος Ε. Μπαριάμης, Φαρμακοποιός – Χημικός, MPharm, MSc, PhD






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της