Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Περικοπές στα φάρμακα των στρατιωτικών;

13/7/2018 11:02:13 πμ
Πρόταση Τσακαλώτου στο Eurogroup για να εκταμιευτεί η δόση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πρόταση με περικοπές 28 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Εθνικής 'Aμυνας, κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες της ανταποκρίτριας της Καθημερινής, Ελένης Βαρβιτσιώτη, χθες το βράδυ στο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι περικοπές προτάθηκαν ως ισοδύναμο για την παράταση κατά έξι μήνες του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά.


Η αφορμή ήταν τα εμπόδια που έβαλε χθες η Γερμανία στην εκταμίευση της τελευταίας δόσης ύψους 15 δισ. προς την Ελλάδα, ζητώντας τις εν λόγω περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων, όσο δηλαδή και το δημοσιονομικό κόστος της επέκτασης του μειωμένου ΦΠΑ, που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι περικοπές τις οποίες προτείνουν οι κύριοι Τσακαλώτος και Καμμενος θα προέλθουν από δαπάνες για το ΝΑΤΟ, από την αμοιβή για συντήρηση αεροσκαφών και άλλου εξοπλισμού, από την υγειονομική περίθαλψη εργαζομένων με δημόσια ασφάλιση, από την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, από τις πληρωμές για δαπάνες ταξιδιών του προσωπικού και από υποχρεώσεις από άλλα προγράμματα εξοπλισμών των ενόπλων δυνάμεων.



Αναλυτικά οι προτεινόμενες περικοπές - φωτογραφία που ανάρτησε η κ. Βαρβιτσιώτη στο Tweeter

Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ετοιμάζουν συντονισμένες δράσεις κατά των ψευδεπίγραφων φαρμάκων και επικίνδυνων περιστάσεων
Ο Σύλλογος απέστειλε σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Υγείας






Σχετικά άρθρα

Υπουργείο Υγείας: 235 νέα φάρμακα θα προστεθούν στη θετική λίστα
Με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης και του ανταγωνισμού
ΕΟΠΥΥ: Δεν υπάρχουν στοιχεία σκόπιμης κακοδιαχείρισης φαρμάκων
Η απάντηση του Οργανισμού στην έκθεση - σοκ του Ελεγκτικού Συνεδρίου
ΠΕΦ: Ζητά συνεκτική εθνική στρατηγική για το φάρμακο
Που θα αναβαθμίζει τον ρόλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας
Συμφωνία Interpol & ΠΟΥ για την ενίσχυση της ασφάλειας στη δημόσια υγεία
Ετοιμάζουν συντονισμένες δράσεις κατά των ψευδεπίγραφων φαρμάκων και επικίνδυνων περιστάσεων