Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Περιθώρια στην αύξηση δαπανών για την υγεία

23/6/2014 10:37:35 πμ
Ο Μ. Βορίδης ζητά αύξηση δαπανών και ανταποδοτικότητας για την υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία, ζητά ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, τονίζοντας πως «θα πρέπει να ξαναδούμε» τη σχέση του ΑΕΠ με τις δαπάνες για τον τομέα της υγείας.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε πως δεν αναφέρεται σε αλλαγές στα συνολικά ποσά του προϋπολογισμού αλλά στην κατανομή των κονδυλίων μεταξύ υπουργείων, στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού.
«Αυτό είναι εσωτερική συζήτηση», τόνισε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε συνεννόηση του υπουργείου Υγείας με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα. Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε μάλιστα πως για την κυβέρνηση είναι «κεντρική πολιτική επιλογή» να δοθεί έμφαση στην κοινωνική πολιτική.

Ως δεύτερο πολύ σημαντικό θέμα «που βαραίνει το υπουργείο Υγείας» έθεσε ο κ. Βορίδης την αύξηση της ανταποδοτικότητας των δαπανών υγείας για τους πολίτες, λέγοντας μάλιστα πως στο συγκεκριμένο ζήτημα, «υπάρχουν πολλά περιθώρια».

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

H Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Hellas A.E. στο 3ο EU Access Forum 2025






Σχετικά άρθρα

ΗΠΑ: Θετικοί οι πολίτες στις πωλήσεις φαρμάκων απευθείας από τις εταιρείες
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε 1000 ενήλικες
Kenvue: Απαντά με στοιχεία στους ισχυρισμούς του Τραμπ για την παρακεταμόλη
Ζητά να μην αλλάξουν οι προειδοποιήσεις του φαρμάκου
BBC: Γιατί εξαφανίζονται φάρμακα από την παγκόσμια αγορά;
Κοινωνικοί και λειτουργικοί οι παράγοντες έξαρσης του φαινομένου