Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Περαιτέρω επιδείνωση των θανάτων από Covid-19 δείχνει η νέα μελέτη Τσιόδρα & Λύτρα

28/9/2022 10:17:36 μμ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα εμπλουτισμένη μελέτη δημοσίευσαν οι καθηγητές Τσιόδρας και Λύτρας, η οποία αυτή τη φορά εξετάζει τη θνησιμότητα ασθενών με Covid-19 στη χώρα από το Σεπτέμβριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022 και αποδεικνύει την επιδείνωση της θνησιμότητας ασθενών με Covid-19, εντός και εκτός ΜΕΘ την εν λόγω χρονική περίοδο. Σύμφωνα με τη μελέτη, η θνησιμότητα αυξήθηκε κατά 21% συγκριτικά με το διάστημα που εξεταζόταν στην προηγούμενη μελέτη των δύο καθηγητών (από απαρχή της πανδημίας έως και το Μάιο του 2021) και η οποία είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. 

Σχολιάζοντας ο Α. Ξανθός τα νέα ευρήματα σημείωσε πως ο καθοριστικός παράγοντας που οδήγησε στην υγειονομική τραγωδία των 33.000 θανάτων στη χώρα μας ήταν η μειωμένη ανθεκτικότητα του ΕΣΥ. Η αιτιολογία αυτής της τραγικής εξέλιξης μπορεί να είναι πολυπαραγοντική, όμως ο βασικός λόγος είναι η έλλειψη επαρκούς και έμπειρου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και η υποχώρηση των standards ασφάλειας στη λειτουργία των ΜΕΘ και συνολικά του ΕΣΥ. «Καθοριστική παράμετρος για την αποτελεσματικότητα του ΕΣΥ δεν είναι οι υποδομές αλλά το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό», σημειώνει.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Έτος Στοματικής Υγείας το 2024
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»