Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Πείτε αντίο στις ουλές και...νιώστε καλύτερα

25/11/2013 11:43:50 πμ
Ένα καθαρό πρόσωπο μας ανεβάζει ψυχικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Το πρόσωπο δεν είναι μόνο ο καθρέφτης της ψυχής αλλά και το διαβατήριό μας στις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι ωραίο να νιώθουμε ευτυχείς γιΆ αυτό που είμαστε, αλλά αν για κάθε ψεγάδι νιώθουμε άσχημα και επηρεάζεται η ψυχολογία μας καλό θα ήταν να το αφαιρέσουμε. Και τα σύγχρονα μέσα μπορούν να διευκολύνουν.

Πώς μπορούμε να διορθώσουμε ουλές στο πρόσωπο

Μικρά ή μεγάλα μορφώματα στο πρόσωπο (ελιές, υπερκερατώσεις, ξανθελάσματα βλεφάρων) πολλές φορές χρειάζεται να αφαιρεθούν είτε για έλεγχο και ιστολογική εξέταση είτε για καθαρά αισθητικούς λόγους. Η συρραφή γίνεται με λεπτά ράμματα και ειδική τεχνική πλαστικής, ώστε να μην μείνει σημάδι.
Όταν, όμως, το κενό που αφήνει η αφαίρεση του μορφώματος είναι μεγάλο και βρίσκεται στο πρόσωπο, στην περιοχή γύρω από τα μάτια και τη μύτη, η σύγκλειση δεν γίνεται με μοσχεύματα, αλλά με μετακινούμενους κρημνούς από διπλανές περιοχές, με το αποτέλεσμα να είναι αισθητικά άριστο.

Θεραπεία απόξεσης δέρματος

Στην περίπτωση που έχουν παραμείνει στο πρόσωπο ουλές, για παράδειγμα στον λαιμό, τα βλέφαρα ή το μέτωπο, έπειτα από έναν τραυματισμό με αιχμηρό αντικείμενο, μετά από τροχαίο ατύχημα ή μετά από μια μη επιτυχημένη επέμβαση -ή επέμβαση όπως είναι το face lifting και η βλεφαροπλαστική- μπορούν να αντιμετωπιστούν με την ανάλογη θεραπεία είτε πρόκειται για «φρέσκιες» είτε για παλαιότερες.
Ουλές μπορεί να υπάρξουν και από άλλες αιτίες, όπως είναι ένα χειρουργείο στο πρόσωπο, στα χείλη ή γύρω στα βλέφαρα, για κάποιο δερματικό καρκίνωμα (κακοήθεια). Ή ακόμη, μπορεί να προέρχονται από ακμή ή και πανάδες στο δέρμα και δυσχρωμίες που ναι μεν έχουν πια εξαφανιστεί, έχουν όμως αφήσει μαύρα σημάδια-στίγματα στο πρόσωπο.

Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;


Με θεραπείες απόξεσης δέρματος που γίνεται με ειδικό μηχάνημα σε επίπεδο ιατρείου (dermabrassion ή laser).
Η σχετική θεραπεία είναι καλό να γίνεται σε περίοδο χωρίς ηλιοφάνεια, επειδή, στην περίπτωση που η ουλή είναι μεγάλη, η απόξεση προχωρά σε στιβάδες που βρίσκονται σε βάθος, ώστε το δέρμα να μπορεί να αναπλαστεί.
Οι μεγάλες ουλές μπορούν να αντιμετωπιστούν με ειδική θεραπεία στο ιατρείο και στο σπίτι με ειδικό peeling και λευκαντικό φάρμακο.
Πάντα, όμως, ο τρόπος παρέμβασης και θεραπείας εξαρτάται από το πρόβλημα.
Τα πιο πολλά περιστατικά, σύμφωνα και με την εμπειρία μου, αντιμετωπίζονται χωρίς νάρκωση, χωρίς καν τοπική αναισθησία, με το αποτέλεσμα να συνίσταται σε βελτίωση της ουλής σε ποσοστό έως και του 50%.
Αν το περιστατικό είναι σοβαρότερο αντιμετωπίζεται με λίγη μέθη.

Χημικό peeling

Γίνεται με TCA (τριχλωροξικό οξύ) και άλλα συστατικά που χωρίς να το αποδυναμώνουν βελτιώνουν την αντίδραση του δέρματος.
Το χημικό peeling δρα έως το χόριο και με τη βοήθεια του πετυχαίνουμε σύσφιξη του περιγράμματος και όλου του προσώπου, μείωση των λεπτών ρυτίδων και νεανικότητα στα μάτια.
Το νέας γενιάς χημικό peeling δεν προκαλεί υπερβολικές αντιδράσεις: ερυθρότητα και κρούστες στο πρόσωπο μόνο μια ήπια απολέπιση για 1 εβδομάδα. Με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά συνιστάται 2-3 φορές το χρόνο.

Αργυρώ Κυπραίου, Αν. Διευθύντρια στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής Προσώπου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής