Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΕΦ: Δώστε κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς για να αυξηθούν οι πωλήσεις γενοσήμων

22/2/2019 5:47:15 μμ
Χρειάζεται ολοκληρωμένη πολιτική για αυτά τα φάρμακα, τονίζουν στελέχη της αγοράς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ανεπαρκή χαρακτηρίζει με δηλώσεις της στο «Φαρμακευτικό Κόσμο» η ηγεσία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ), τα όσα σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης και έχουν ήδη κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο στόχος συνταγογράφησης γενοσήμων θα πρέπει να ανέλθει στο 60% της εξωνοσοκομειακής αγοράς μέσα στο Μάρτιο, ενώ στο ίδιο νομοσχέδιο αναφέρεται εισαγωγή κλειστών προϋπολογισμών που θα προσδιοριστούν με υπουργική απόφαση, δημιουργία προφίλ συνταγογράφησης γιατρών, διευκόλυνση των αναθέσεων αξιολόγησης τεχνολογιών υγείας σε εξωτερικούς αξιολογητές και ρυθμίσεις για την προέγκριση φαρμάκων υψηλού κόστους. Τα μέλη της ΠΕΦ σημειώνουν πως αναμένουν από την κυβέρνηση να θεσπίσει ολοκληρωμένα κίνητρα για την προώθηση των ελληνικών γενοσήμων αλλά και των παλαιών και οικονομικών φαρμάκων καθιερώνοντας μια σειρά από κίνητρα για τους ασθενείς, τους γιατρούς αλλά και τους φαρμακοποιούς που τα επιλέγουν.

Όπως σημειώνουν στελέχη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ο στόχος της αύξησης πωλήσεων γενοσήμων στο 60% της εξωνοσοκομειακής αγοράς θα παραμένει ανέφικτος αν δεν δημιουργηθεί συνολική πολιτική προωθήσής τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό