Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Paul Hartmann Hellas: Επείγουσα καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

12/4/2019 5:01:15 μμ
Σχετικά με την ορθή χρήση απόδοσης του clawback
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η PAUL HARTMANN Hellas Α.Ε., η γερμανική εταιρεία Ιατρικών Προϊόντων και Προϊόντων Ατομικής Υγιεινής, κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κατεπείγον και σοβαρότατο ζήτημα της μη ορθής χρήσης από τον ΕΟΠΥΥ, στους εισαγωγείς αντί των παρόχων, του άρθρου 34 του Νόμου 4447/2016 για την επιστροφή της υπέρβασης της δαπάνης αγοράς ιατροτεχνολογικών προϊόντων για τους ασφαλισμένους ως clawback.

«Η εφαρμογή του εν λόγω Νόμου από τον ΕΟΠΥΥ παραβιάζει τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει σε επιστολή του ο Δρ Πάνος Κορωνάκης-Rohlf, πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Η PAUL HARTMANN Hellas Α.Ε. ζητά την τροποποίηση τού άρθρου για το clawback, έτσι ώστε να επιστρέφεται στον ΕΟΠΥΥ μόνον από τους παρόχους που είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, δηλαδή από αυτούς τους οποίους αφορά (όπως τις ιατρικές εταιρίες κατ? οίκον νοσηλείας, τα ιατρικά καταστήματα κ.ά.) και όχι από τους εισαγωγείς-κατασκευαστές.

Δηλαδή, αυτοί που εισπράττουν (οι πάροχοι) να πληρώνουν το clawback και όχι αυτοί που δεν εισπράττουν (οι εισαγωγείς).

Ο Π. Κορωνάκης ζητά την άμεση τροποποίηση της απόφασης για το clawback το αργότερο έως 30.04.2019.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διακρίθηκε με τον τίτλο «Πρωταγωνιστής Κλάδου – Φαρμακαποθήκες»
Ανακοίνωση από τον Αδ. Γεωργιάδη στο συνέδριο του Εconomist






Σχετικά άρθρα

200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Ενισχύεται η συνεργασία Ελλάδας & Κύπρου στον τομέα του φαρμάκου
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας
ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα συμπληρώματα διατροφής
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική
150.000 συνταγές ΦΥΚ κατΆ οίκον τον τελευταίο χρόνο
Παράλληλα 14 χιλιάδες εκτελέστηκαν στα ιδιωτικά φαρμακεία