Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Παρτίδα του Cosmofer ανακαλεί ο ΕΟΦ

8/3/2017 1:51:00 μμ
Η DEMO υπεύθυνη για την απόσυρση από την αγορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Στην ανάκληση της παρτίδας 41016Α-2 με ημερομηνία λήξης 4/2017 του φαρμακευτικού σκευάσματος Cosmofer, διάλυμα για ένεση ή έγχυση 50 mg/ml φύσιγγες, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), έπειτα από ενημέρωση της εταιρείας Pharmacosmos A/S ότι προτίθεται να προβεί σε ανάκληση, λόγω ενδεχόμενου ποιοτικού προβλήματος στη συγκεκριμένη παρτίδα.


Όπως σημειώνει ο ΕΟΦ, η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση που πραγματοποιεί η εταιρεία Pharmacosmos A/S σε συνεργασία με την εταιρεία DEMO ΑΒΕΕ.


Η τελευταία, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, είναι επιφορτισμένη με την ευθύνη της άμεσης επικοινωνίας με τους πελάτες της, για την πραγματοποίηση και επιτυχή περάτωση της απόσυρσης του εν λόγω σκευάσματος από την αγορά.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με μελέτη της PGEU σε 33 κράτη
Μια ιστορία δύναμης από τη Novo Nordisk






Σχετικά άρθρα

Αδ. Γεωργιάδης: Συμψηφισμός του clawback με δαπάνες έρευνας σε ποσοστό 50%
Από το βήμα του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών
Κ. Μητσοτάκης: Κράτος δικαίου η αποστολή φαρμάκων «κατΆ οίκον»
Η υπηρεσία μετουσιώνεται σε δικαίωμα του πολίτη