Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Παρατείνεται η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων

16/4/2020 10:20:12 πμ
Έως τις 31 Μαΐου 2020
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την παράταση δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων, έως την 31η Μαΐου 2020, που ορίζεται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Προβλέπεται επίσης και η προσωρινή παράταση προνοιακών παροχών που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, υπό προϋποθέσεις, και όχι πέραν της 30ης Ιουνίου 2020.


Σύμφωνα με τον Σ.Πέτσα στην ΠΝΓ προβλέπεται η απασχόληση ιδιωτών ιατρών σε δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών με την έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών για διάρκεια έως 2 μήνες με δυνατότητα παράτασης της συνεργασίας για 2 ακόμη μήνες. Παράλληλα, θα ρυθμίζεται η κατΆ οίκον, ή εξ αποστάσεως, παροχή ιατρικών υπηρεσιών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ και οικογενειακών ιατρών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς ασθενείς με κορονοϊό με αποζημίωση 30 ευρώ ανά επίσκεψη.


Η ΠΝΠ αναφέρεται και στην κατασκευή έργου δημιουργίας κλινών ΜΕΘ από τη δωρεά 8.000.000 της Βουλής, καθώς και η υποχρέωση αρμόδιων αρχών και οργάνων ελέγχου να μεριμνούν για την παροχή κάθε διευκόλυνσης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης, γενικής ή ειδικής, διάταξης. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ήδη έχει δημιουργηθεί μητρώο ασθενών κορονοϊού ώστε τα απαραίτητα δεδομένα να βρίσκονται στη διάθεση των εμπλεκόμενων φορέων ενώ ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη συγκρότηση 500 κινητών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας που θα παρέχουν κατΆ οίκον υπηρεσίες και θα λαμβάνουν δείγματα βιολογικού υλικού από πολίτες που μπορεί να έχουν προσβληθεί.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο