Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Παράνομη και εκδικητική μετακίνηση στον ΕΟΦ

27/4/2022 11:42:23 μμ
Ανάστατοι οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον πρόεδρο για εκδικητικές πρακτικές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ως παράνομη, αιφνίδια και εκδικητική χαρακτηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων του ΕΟΦ την ανάκληση καθηκόντων της οικονομολόγου, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Προμηθειών και Γενικής Γραμματέως του Συλλόγου Εργαζομένων, Ευφροσύνης Αγγελοπούλου και την ταυτόχρονη μετακίνησή της στο Τμήμα Αξιολόγησης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης.

Στο εν λόγω τμήμα δεν προβλέπεται καν η θέση ενός οικονομολόγου παρά μόνο θέσεις φαρμακοποιών, χημικών και βοηθητικού διοικητικού προσωπικού, δευτεροβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης, «χωρίς να έχει τηρηθεί το προβλεπόμενο πλαίσιο νομιμότητάς της, καθώς δεν εξυπηρετεί υπηρεσιακές ανάγκες ούτε ειδικούς λόγους και είναι άσχετη με τα προσόντα, την ειδικότητα και τα καθήκοντα της συγκεκριμένης υπαλλήλου», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Την απόφαση αυτή πυροδότησε η επιστολή που απέστειλε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον πρόεδρο του ΕΟΦ στις 07/04/2022, και με την οποία του ζητούσε την άμεση επίλυση χρονιζόντων και πολύ σοβαρών θεμάτων που έχουν άμεση σχέση με την οργάνωση και κυρίως με την Ασφάλεια και την Υγεία των εργαζομένων του Οργανισμού.
Ήδη έχει γίνει προσφυγή στη δικαιοσύνη καταθέτοντας πράξη ακύρωσης και αναστολής της απόφασης του ΕΟΦ, η οποία και έχει επιδοθεί στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily, οι υπάλληλοι του ΕΟΦ είναι έξω φρενών με την απόφαση του προέδρου του Δ. Φιλίππου, εν μέσω μαλιστα Μεγάλης Εβδομάδας και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη, καθώς όπως αναφέρουν είναι μια «παράνομη νομικά και προσχηματική απόφαση που δεν έγινε με τα κριτήρια που απαιτεί ο Νόμος, ούτε εξυπηρετεί λόγους δημοσίου συμφέροντος και ειδικά στον κρίσιμο τομέα των Προμηθειών του ΕΟΦ». Για το θέμα έχουν μάλιστα ενημερώσει όλους τους θεσμικούς φορείς αλλά και το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το έργο του ως πρόεδρος του ΕΟΦ θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα
Ο πρόεδρος του Οργανισμού συμμετείχε στην Τελετή Απονομής των Best in Pharmacy Awards 2022






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
‘Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών