Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

Ο Δημήτρης Αλιμπέρτης στα «Best in Pharmacy Awards 2022»
«Η μεγάλη συμμετοχή των εταιρειών και το επίπεδο της κριτικής επιτροπής αποδεικνύουν την επιτυχία του εγχειρήματος», σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Ομίλου ΣΥΦΑΚ
Η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του ΠΦΣ
Μετά τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων Αλέξανδρου Τσαπέκου και Γιάννη Δαγρέ
PIF Greece: Δεν θα συνεχίσουμε να παρέχουμε δωρεάν καινοτόμα φάρμακα στους ασθενείς
Τα στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας καταγγέλλουν ως στρεβλή τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης

Παράνομη και εκδικητική μετακίνηση στον ΕΟΦ

27/4/2022 11:42:23 μμ
Ανάστατοι οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον πρόεδρο για εκδικητικές πρακτικές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ως παράνομη, αιφνίδια και εκδικητική χαρακτηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων του ΕΟΦ την ανάκληση καθηκόντων της οικονομολόγου, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης του Τμήματος Προμηθειών και Γενικής Γραμματέως του Συλλόγου Εργαζομένων, Ευφροσύνης Αγγελοπούλου και την ταυτόχρονη μετακίνησή της στο Τμήμα Αξιολόγησης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης.

Στο εν λόγω τμήμα δεν προβλέπεται καν η θέση ενός οικονομολόγου παρά μόνο θέσεις φαρμακοποιών, χημικών και βοηθητικού διοικητικού προσωπικού, δευτεροβάθμιας κυρίως εκπαίδευσης, «χωρίς να έχει τηρηθεί το προβλεπόμενο πλαίσιο νομιμότητάς της, καθώς δεν εξυπηρετεί υπηρεσιακές ανάγκες ούτε ειδικούς λόγους και είναι άσχετη με τα προσόντα, την ειδικότητα και τα καθήκοντα της συγκεκριμένης υπαλλήλου», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

Την απόφαση αυτή πυροδότησε η επιστολή που απέστειλε το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον πρόεδρο του ΕΟΦ στις 07/04/2022, και με την οποία του ζητούσε την άμεση επίλυση χρονιζόντων και πολύ σοβαρών θεμάτων που έχουν άμεση σχέση με την οργάνωση και κυρίως με την Ασφάλεια και την Υγεία των εργαζομένων του Οργανισμού.
Ήδη έχει γίνει προσφυγή στη δικαιοσύνη καταθέτοντας πράξη ακύρωσης και αναστολής της απόφασης του ΕΟΦ, η οποία και έχει επιδοθεί στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily, οι υπάλληλοι του ΕΟΦ είναι έξω φρενών με την απόφαση του προέδρου του Δ. Φιλίππου, εν μέσω μαλιστα Μεγάλης Εβδομάδας και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη, καθώς όπως αναφέρουν είναι μια «παράνομη νομικά και προσχηματική απόφαση που δεν έγινε με τα κριτήρια που απαιτεί ο Νόμος, ούτε εξυπηρετεί λόγους δημοσίου συμφέροντος και ειδικά στον κρίσιμο τομέα των Προμηθειών του ΕΟΦ». Για το θέμα έχουν μάλιστα ενημερώσει όλους τους θεσμικούς φορείς αλλά και το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του Οργανισμού συμμετείχε στην Τελετή Απονομής των Best in Pharmacy Awards 2022
Αναδείχθηκε η ανάγκη για ένα πιο λειτουργικό σύστημα υγείας


Σχετικά άρθρα

Ολ. Παπαδημητρίου: Η παρούσα κατάσταση δυσχεραίνει την εισαγωγή νέων φαρμάκων
Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ χαρακτηρίζει ως αδιέξοδη την τακτική του υπουργείου Υγείας
Χωρίς γιατρούς δεν μπορεί να πετύχει ο θεσμός του προσωπικού γιατρού
Σοβαρές ενστάσεις από το προεδρείο του ΙΣΘ
Εξαιρετικά επείγον σήμα κίνδυνου για τις ελλείψεις αίματος
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο