Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Παράνομη η συμμετοχή του φαρμακοποιού σε πάνω από δύο εταιρείες

14/1/2016 7:51:46 πμ
Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για μία σημαντική νίκη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Παράνομη έκρινε το Εφετείο Αθηνών τη συμμετοχή φαρμακοποιού σε περισσότερες των δύο εταιρίες εκμεταλλεύσεως φαρμακείου, μετά από προσφυγή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκε η υπ' αριθμόν 832/2015 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ότι οι διατάξεις που απαγορεύουν τη συμμετοχή φαρμακοποιού σε περισσότερες εταιρείες έχουν στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και προνοούν για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ορθολογικής και αποτελεσματικής οργανώσεως και λειτουργίας των Φαρμακείων μέσω της τηρήσεως συνθηκών ανεξαρτησίας και της αποτροπής της συγκεντρώσεώς τους σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με την ως άνω απόφαση κρίθηκε παράνομη η συμμετοχή ενός φαρμακοποιού σε περισσότερες των δύο εταιρείες εκμεταλλεύσεως φαρμακείου.

 Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για μία σημαντική νίκη «καθώς υιοθετείται η πάγια θέση του Π.Φ.Σ. περί "απελευθέρωσης” του ιδιοκτησιακού, και η οποία νίκη ενισχύει άνευ άλλου τα επιχειρήματα του κλάδου στον ανοιχθέντα δικαστικό αγώνα κατά της υπ' αριθμόν Γ5(β)/Γ.Π.οικ.82829/29.10.2015 Κοινής Αποφάσεως των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υγείας («Ρυθμίσεις επαγγέλματος Φαρμακοποιού – Ίδρυση Φαρμακείου»)».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοποιοί ζητούν μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαχείριση της καρδιαγγειακής υγείας
Στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΕΜΑ που αναδεικνύει την ομαδική προσπάθεια






Σχετικά άρθρα

f-anazitisi: Ενσωματώνει το σύστημα ταξινόμησης ATC του Π.Ο.Υ.
Ενισχύει περαιτέρω την επιστημονική εγκυρότητα και τη χρηστικότητά της
Μήνυμα για τις εκλογές του Φ.Σ. Χανίων
Από τον Μ. Κατσαράκη, γ.γ. ΠΦΣ και υποψήφιο πρόεδρο
Iowa: Φαρμακεία αξιοποιούνται για την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα
Στο πλαίσιο πανεπιστημιακής μελέτης με την υποστήριξη της Eli Lilly
ΠΦΣ: Ηλεκτρονικές οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο «Προλαμβάνω»
Νέο πεδίο στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ