Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Παράνομη εταιρεία διακινεί μη εγκεκριμένα σκευάσματα μέσω διαδικτύου

22/10/2019 3:46:28 μμ
Προειδοποίηση από τον ΕΟΦ για όλα τα προϊόντα των εταιρειών Biotica ή Botanica Healthy Life
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα προϊόντα της εταιρείας Biotica 1961, τα οποία διακινούνται μέσω διαδικτύου ως συμπληρώματα διατροφής, δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους, και ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τη χρήση τους, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ο Οργανισμός εξηγεί ότι τα εν λόγω προϊόντα διακινούνταν τα προηγούμενα χρόνια από εταιρεία με άλλη επωνυμία, τη Botanica Healthy Life και διαπιστώθηκε ότι οι δύο εταιρείες εμφανίζουν τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία εξάλλου είναι απολύτως ψευδή. Είναι ενδεικτικό ότι από τους τηλεφωνικούς αριθμούς παραλείπεται ένα ψηφίο.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε 56 προϊόντα, τα οποία προβάλλονται και διαφημίζονται ως φάρμακα με αναφορές σε πλήθος θεραπευτικών ενδείξεων.
Τα 56 προϊόντα είναι τα εξής: Actifix, Alergoxin, Alvofix, Androfix, Anemoprotect, Arthroactal, Arthrofix Regenerator, Arthroxin, Bioactal, Broncho Cleaner, Calmofix, Carcinofix, Cardioxin, Cell Cleaner, Cholesterol Cleaner, Colofix, Colon Cleaner, Cugi, Dermoactal, Diabexin, Fat Burner, Figurafix, Flevofix, Gallfix, Gastroxin, Glycofix, Happy Man, Happy Woman, Hepa Cleaner, Helicofix, Heparixin, Immunixin, Lymphafix, Manfix, Manmax, Menoprotect, Multifix, Multitonic, Nephrofix, Paki, Parasite Cleaner, pHmodulator, Podagro Protect, Podagrofix, Pulsfix, Relaxan, SlimX5, Strong kids, Triactal, Uroxin, Varixin, View protect, View fix, Womafix, Womanixin και Youth Booster.

Ωστόσο ο ΕΟΦ ξεκαθαρίζει ότι η ανακοίνωση ισχύει εξίσου για όλα τα μη εγκεκριμένα προϊόντα που κατά καιρούς διαθέτουν στην αγορά μέσω διαδικτύου οι ανωτέρω εταιρείες, καλώντας τους καταναλωτές να μην τα αγοράζουν και να μην κάνουν χρήση αυτών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

18/4/2024 2:42:20 πμSupplement Awards 2024
Διοργανώνονται για 4η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
‘Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών