Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας: Οδηγίες για τους κατοίκους της Θεσσαλίας

14/9/2023 7:45:37 μμ
Στόχος η αποφυγή των διαρροϊκών επεισοδίων και τα λοιμώδη νοσήματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επισκεπτών Υγείας (ΠΣΕΥ-ΝΠΔΔ) προτείνει τη συμμόρφωση των κατοίκων στην περιοχή της Θεσσαλίας με τις παρακάτω οδηγίες.

Για την αποφυγή διαρροϊκών επεισοδίων (σαλμονέλα ή E. Coli):

  • Μην καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν μολυνθεί από τα νερά της πλημμύρας ακόμη και αν βρίσκονται σε κλειστή συσκευασία και μην καταναλώνετε νερό από το δίκτυο έως ότου διασφαλιστεί η ποιότητά του.
  • Να εφαρμόζετε καλή προσωπική υγιεινή (πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό) και μην επιτρέπετε στα παιδιά να παίζουν σε πληγείσες περιοχές.
  • Μην κάνετε μπάνιο σε νερό που μπορεί να έχει μολυνθεί από αποχετευτικά νερά ή τοξικές χημικές ουσίες. Αυτό περιλαμβάνει τα ποτάμια, τα ρέματα ή τις λίμνες που βρίσκονται σε πληγείσες περιοχές ή σε περιοχές που μπορεί να επικοινωνούν με αυτές τις περιοχές

Για την προστασία από λοιμώξεις τραυμάτων

  • Αποφύγετε την έκθεση σε νερά πλημμύρας εάν έχετε ανοιχτή πληγή και καλύψτε τα ανοικτά τραύματα με αδιάβροχο επίδεσμο για να μειώσετε την πιθανότητα μόλυνσης.
  • Κρατήστε το ανοικτό τραύμα όσο το δυνατόν καθαρό, πλένοντας το καλά με σαπούνι και καθαρό νερό, ενώ αν μια πληγή αναπτύξει ερυθρότητα ή πρήξιμο αναζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα.

Απευθυνθείτε σε Δομές Υγείας και αναζητήστε ιατρική βοήθεια εάν: υπάρχει ένα ξένο αντικείμενο (χώμα, ξύλο, μέταλλο ή άλλο) ενσωματωμένο στο τραύμα, το τραύμα διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο μόλυνσης (όπως από δάγκωμα σκύλου ή τρύπημα από μολυσμένο αντικείμενο), πρόκειται για παλιά πληγή που παρουσιάζει σημάδια μόλυνσης (αυξημένος πόνος, πρήξιμο, ερυθρότητα, ξηρότητα ή ανάπτυξη πυρετού). Επίσης σε περίπτωση που πιείτε ή έρθετε σε επαφή με μολυσμένο νερό και εμφανίσετε διάρροια, πυρετό ή κοιλιακό άλγος εντός 2 εβδομάδων από την επαφή με πλημμυρικά νερά ή λύματα.


Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται: • με την αποφυγή και χρήση κατάλληλων εντομοκτόνων σε περίπτωση παρουσίας εντόμων, όπως μυγών και κατσαρίδων • με αντικείμενα, τα οποία έχουν έρθει σε επαφή με τα μολυσμένα νερά και δεν υπάρχει δυνατότητα να πλυθούν ή να απολυμανθούν • κατά τη μετακίνηση αντικειμένων λόγω πιθανής εμφάνισης τρωκτικών ή ερπετών • με τους εκτεθειμένους στύλους ηλεκτροδότησης όπου υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας • με τα νεκρά ζώα και την αποφυγή κάθε είδους επαφής και • με τα κατοικίδια τα οποία δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με μολυσμένα νερά και λύματα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους