Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Πανελλαδική εκστρατεία επικοινωνίας για το χρόνιο πόνο

28/11/2021 9:01:28 μμ
Από το Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τη ΒΙΑΝΕΞ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Ζήσε τη ζωή χωρίς το χρόνιο πόνο» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας επικοινωνίας «painfree - καλύτερη ζωή», την οποία σχεδίασε και υλοποίησε το Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ.Η νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης αποσκοπεί στην ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης αναγνώρισης των συμπτωμάτων του χρόνιου πόνου, πριν η νόσος εξελιχθεί, αλλά και για τους τρόπους και τα μέσα πρόληψης και φροντίδας του χρόνιου πόνου.

 Στόχος της είναι να παρακινήσει όσους υποφέρουν να διεκδικήσουν το δικαίωμα για καλύτερη ποιότητα ζωής, αναζητώντας βοήθεια από τους επαγγελματίες και τους ειδικούς υγείας και αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην αυτοδιαχείριση του πόνου τους με την υιοθέτηση τεχνικών και μικρών αλλαγών στον καθημερινό τρόπο ζωής τους, οι οποίες μπορούν να προλάβουν ή να μειώσουν τον πόνο.  Σημαντικό πυλώνα της εκστρατείας αποτελούν τα εξειδικευμένα εργαλεία που προσφέρει, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν και να εφαρμόσουν επωφελείς τεχνικές για την κατανόηση, την αξιολόγηση και την αυτοδιαχείριση του πόνου τους, σε συνεργασία με το γιατρό τους.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος προσέθεσε: «Ο χρόνιος πόνος αποτελεί μια πάθηση που απασχολεί εκτενώς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και επηρεάζει την κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα, αλλά και την ποιότητα ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους. Σχεδιάζοντας πάντα με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, και με οδηγό τις αξίες μας, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ συμβάλλει ενεργά για ακόμα μία φορά, στηρίζοντας την εκστρατεία "painfree - καλύτερη ζωή", επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη μακροχρόνια δέσμευσή του προς τους ασθενείς, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν