Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Παναγιώτης Πατέλης: Ο πρώτος φαρμακοποιός της Χάλκης

15/3/2022 9:21:00 πμ
'Αλλαξε τη ζωή του ανοίγοντας φαρμακείο στο ακριτικό νησί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Παναγιώτης Πατέλης είναι ο νεαρός φαρμακοποιός που εγκατέλειψε τους «τρελούς» ρυθμούς της Αθήνας για να ανοίξει φαρμακείο στο ακριτικό νησί της Χάλκης στα Δωδεκάνησα. Πρόκειται για το πρώτο φαρμακείο που λειτουργεί στο νησί με τους κατοίκους να το υποδέχονται με πολλή χαρά, μιας που μέχρι σήμερα προμηθεύονταν τα φάρμακά τους από τα γειτονικά νησιά.

Δεν φάνηκε να ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση για τον φαρμακοποιό να «στήσει μια ζωή» σε ένα μακρινό νησί, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο ίδιος στο f.daily.
Όπως είπε, μετά τις σπουδές του στην Ιταλία και τη στρατιωτική του θητεία, έψαχνε για μια κενή θέση ίδρυσης φαρμακείου σε νησί, καθώς δεν ήθελε καθόλου να ζήσει στην Αθήνα, αν και εκεί μεγάλωσε.

«Βρίσκομαι εδώ περίπου 2,5 μήνες για να ετοιμάσω το μαγαζί, αλλά το φαρμακείο άνοιξε πριν από 1,5 εβδομάδα. Είναι όμορφα και ήρεμα εδώ. Χαίρομαι που προσφέρω πραγματική βοήθεια στον κόσμο. Όταν ακούω αυτό το από καρδιάς "ευχαριστώ", με γεμίζει πάρα πολύ», αναφέρει ο Παναγιώτης Πατέλης και εξηγεί ότι ένας από τους λόγους που πήρε την απόφαση να ζήσει στο νησί ήταν ακριβώς αυτή η εμπειρία της βαθιάς εκτίμησης των πολιτών για την προσφορά του φαρμακοποιού, την οποία έζησε και κατά τη διάρκεια της θητείας του που υπηρετούσε σε στρατιωτικό φαρμακείο απομακρυσμένης περιοχής.

«Όταν δέχεσαι αγάπη όλα λύνονται. Οι κάτοικοι, ο Δήμος, η Περιφέρεια και ο Σύλλογος με καλωσόρισαν και με βοήθησαν πάρα πολύ στην προετοιμασία του φαρμακείου», αναφέρει συγκινημένος ο φαρμακοποιός και προσθέτει ότι οι ρυθμοί και η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτεροι στην επαρχία από ό,τι στην πόλη, έχει περισσότερο χρόνο για γυμναστική και για βόλτα και έχει ήδη δημιουργήσει παρέες με κατοίκους και με ανθρώπους, όπως λιμενικούς και δασκάλους, που είναι από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Τόνισε τέλος ότι στη Χάλκη «υπάρχει μέλλον». Πρόκειται για ένα νησί που κάνει σημαντικά βήματα στην αειφόρο ανάπτυξη, την τεχνολογική πρόοδο και την ευημερία των κατοίκων, αποτελώντας το πρώτο ενεργειακά απολιγνιτοποιημένο νησί που καλύπτει το σύνολο των μεταφορικών της αναγκών, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική βιώσιμη μετακίνηση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τους φαρμακοποιούς Περικλή Δασκαλάκη και Γιάννη Τσακριό
Πώς θα διαχειριστείτε τον εκνευρισμό και την οργή τους






Σχετικά άρθρα

Γιατροί: «Ψευδεπίγραφος ο τίτλος των φαρμακείων ως μονάδων ΠΦΥ»
Σε ψήφισμά τους τάσσονται ενάντια στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
Στα 746 ευρώ ανά έτος ανέρχεται το ποσό του ΚΑΕΦ για φέτος
Το Δ.Σ. του ΠΦΣ προχώρησε τάχιστα στην ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης
Η ψηφιακή κάρτα εργασίας έρχεται στα φαρμακεία
Υποχρεωτική από τις 13 Μαΐου για τους εργαζόμενους σε αυτά