Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

30/9/2022 12:23:36 πμ
Η Novo Nordisk Hellas εντείνει την προσπάθειά της για ενημέρωση σχετικά με το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σχετικά με την καρδιαγγειακή νόσο στη χώρα μας, καθώς η εμφάνιση αυτής συσχετίζεται με άλλα συχνά νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία, η εταιρεία Novo Nordisk Hellas σημειώνει πως η καρδιαγγειακή νόσος είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου στον πλανήτη, με τους παράγοντες όπως το κάπνισμα, την παχυσαρκία, τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα και το σακχαρώδη διαβήτη να αυξάνουν επιπλέον τον κίνδυνο. Χαρακτηριστικά, η κύρια αιτία θανάτου για 18,6 εκατ. ανθρώπους ανά την υφήλιο είναι η καρδιαγγειακή νόσος, ενώ το 31% των συνολικών θανάτων ανά την υφήλιο προέρχονται από τη νόσο. 

Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 έχουν 2 έως 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν έμφραγμα του μυοκαρδίου ή αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σύγκριση με άτομα χωρίς διαβήτη, ενώ περίπου μόνο το 50% των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 αναγνωρίζει ότι έχει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης αναδεικνύουν πως μόνο 2 στα 10 άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 έλαβε φαρμακευτική αγωγή για μείωση της γλυκόζης στο αίμα, με αποδεδειγμένο καρδιαγγειακό όφελος. 

Η εταιρεία Novo Nordisk Hellas διαρκώς εντείνει την προσπάθειά της για ενημέρωση του κοινού και των αρμόδιων φορέων σχετικά με την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, της παχυσαρκίας και της καρδιαγγειακής νόσου στην Ελλάδα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί






Σχετικά άρθρα

MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού 2024
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Υπ. Υγείας: Συστάσεις για την προστασία των πολιτών από την αφρικανική σκόνη
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους