Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Π.Ο.Υ.: Τάσσεται κατά της χρήσης γλυκαντικών

20/6/2023 12:31:06 πμ
Τι συνιστά για τη διαχείριση του βάρους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε πρόσφατες οδηγίες του τάσσεται κατά της χρήσης γλυκαντικών ουσιών που δεν περιέχουν ζάχαρη για τη διαχείριση του βάρους και τη μείωση του κινδύνου μη μεταδοτικών νόσων. Πρόκειται για τις ουσίες όπως ασπαρτάμη, σακχαρίνη, σουκραλόζη, στέβια κ.ά.

Αυτό προκύπτει από συστηματική ανασκόπηση ερευνών που έδειξε ότι τα γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη όχι μόνο δεν ωφελούν ενήλικες και παιδιά (δεν έχουν διατροφική αξία), αλλά μπορεί να αυξάνουν και τον κίνδυνο μακροπρόθεσμα για εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου σε ενήλικες. 

Για την απώλεια βάρους, ο Π.Ο.Υ. συνιστά την κατανάλωση τροφίμων και ροφημάτων είτε με φυσικά σάχκαρα (από φρούτα) είτε χωρίς ζάχαρη.

Σημειώνεται όμως ότι η σύσταση αυτή δεν αφορά τα άτομα που διαγνώσθηκαν με σακχαρώδη διαβήτη πριν ξεκινήσουν την κατανάλωση αυτών των γλυκαντικών και δεν αφορά τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής που περιέχουν γλυκαντικά (οδοντόπαστες, καλλυντικά κτλ.).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αποκαλύψεις του Απόστολου Βαλτά στο 7ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Το φάρμακο θα χορηγείται και με ένδειξη την παχυσαρκία


Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους