Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Π.Ο.Υ.: Για πρώτη φορά τίθεται σε έλεγχο η μόλυνση από την παραγωγή των αντιβιοτικών

11/9/2024 4:15:35 πμ
Νέες οδηγίες για να ρυθμιστεί το θέμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για πρώτη φορά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) εξέδωσε οδηγίες για τη μείωση της μόλυνσης από τα αντιβιοτικά κατά την παραγωγή τους. Η εμφάνιση και η εξάπλωση της μικροβιακής αντοχής οφείλεται κατά ένα μέρος στη ρύπανση που προκαλούν τα αντιβιοτικά τόσο κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους όσο και μετά τη χρήση στα απορρίμματα, αναφέρει ο Οργανισμός, τονίζοντας ότι το θέμα δεν έχει ποτέ ρυθμιστεί κατάλληλα.


Σημειώνει επίσης ότι παγκοσμίως δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για τη ζημιά που προκαλείται στο περιβάλλον από την παραγωγή των φαρμάκων και αυτές οι νέες οδηγίες παρέχουν μια ανεξάρτητη και επιστημονική βάση για να υποστηρίξουν τις ίδιες τις βιομηχανίες, τους ρυθμιστικούς οργανισμούς και τους επιθεωρητές να εισάγουν ελέγχους για τα επίπεδα της ρύπανσης στις εγκαταστάσεις. Καλύπτουν δε όλα τα στάδια, από την παραγωγή της δραστικής ουσίας έως τα τελικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της συσκευασίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη






Σχετικά άρθρα

1ο ΣΦΕΕ Patient Think Tank Summit
Ενώσεις ασθενών, πολιτεία και φαρμακοβιομηχανία στο ίδιο τραπέζι διαλόγου
GSK: Απέσπασε δυο σημαντικές διακρίσεις στα Prix Galien Greece 2025
Επισφραγίζοντας τη δέσμευσή της στην προαγωγή της καινοτομίας
SYFA Learning & Win Medica: Επιτυχημένη η επιμορφωτική εκδήλωση για τη διακοπή του καπνίσματος
Με κεντρική ομιλήτρια τη Δήμητρα Μπουσίου-Γεροστάθη, γιατρό πνευμονολόγο
3η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access
Με τίτλο «Τransforming Pharma Market Access in the AI era»