Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Π.Ο.Υ. Ευρώπης: Ζητά περισσότερες επενδύσεις στην ψηφιακή υγεία

7/9/2023 7:31:30 μμ
Διότι εκατομμύρια άνθρωποι δεν καρπώνονται τα οφέλη της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα κενά στην προώθηση της ψηφιακής υγείας αναδεικνύει έκθεση του Π.Ο.Υ. Ευρώπης, ο οποίος κάνει λόγο για εκατομμύρια ανθρώπους που δεν καρπώνονται τα οφέλη που έχει να προσφέρει. Ζητά περισσότερες επενδύσεις στον τομέα, καινοτομία και αύξηση της πρόσβασης σε ψηφιακές υπηρεσίες υγείας, και συγκεκριμένα να εξασφαλιστεί οικονομική σύνδεση στο διαδίκτυο για κάθε σπίτι και για κάθε κοινωνία, ασφάλεια στα δεδομένα και δυνατότητα μοιράσματος μεταξύ των χωρών για ψηφιακά εργαλεία και φακέλους ασθενών.

«Οι ψηφιακές λύσεις μετασχηματίζουν τον τρόπο που οι επαγγελματίες υγείας διαγιγνώσκουν και αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο εύρος προβλημάτων, από τον καρκίνο στο διαβήτη και σε θέματα ψυχικής υγείας. […] Αν και σε πολλές χώρες η πανδημία Covid-19 επιτάχυνε τη δημιουργία και τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στην υγεία, η έκθεση δείχνει ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Πιο αναλυτικά, η έκθεση με τίτλο: «Digital health in the European Region: the ongoing journey to commitment and transformation» δείχνει:
  • μόνο 19 χώρες έχουν αναπτύξει οδηγίες αξιολόγησης των ψηφιακών παρεμβάσεων στην υγεία, που είναι άκρως σημαντικό για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητάς τους
  • περίπου οι μισές χώρες έχουν αναπτύξει στρατηγικές για τον αλφαβητισμό στην ψηφιακή υγεία
  • πολλές χώρες στερούνται ειδικής οντότητας, υπεύθυνης για την επίβλεψη των «έξυπνων» εφαρμογών υγείας
  • περίπου οι μισές χώρες μόνο έχουν αναπτύξει στρατηγική για τον έλεγχο και τη ρύθμιση της χρήσης των μεγάλων δεδομένων και προηγμένων αναλύσεων.
Στα θετικά στοιχεία είναι πως 44 χώρες έχουν μια εθνική στρατηγική για την ψηφιακή υγεία, ενώ και τα 53 κράτη-μέλη έχουν νομοθετήσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή