Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π.Φ.Σ.: «Στηρίζουμε την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση»

6/10/2010
Αίτημα του Συλλόγου να υπάρξει επαρκές μεταβατικό διάστημα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

"Αθήνα, 5/10/2010

 

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στηρίζει την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που αποτελεί πρόταση του Συλλόγου από την δεκαετία του 1990.
Θεωρεί ότι είναι βήμα εκσυγχρονισμού μετά την αυτοματοποιημένη διαχείριση των συνταγών του ΙΚΑ, που επίσης στήριξε στην εφαρμογή της από τον Μάρτιο του 2010.
Πρέπει όμως να σχεδιασθεί προσεκτικά το σημαντικό αυτό εγχείρημα και πρωταρχικά πρέπει να εξοπλισθούν τα ταμεία, τα κέντρα υγείας κλπ.
Επίσης πρέπει να διασφαλιστεί η συμβατότητα του συστήματος με το λογισμικό που διαθέτουν τα φαρμακεία, το απόρρητο της συνταγής και το όλο σύστημα να περιβάλλεται από απλούς και εφαρμόσιμους κανόνες συνταγογράφησης και κυρίως να διαχωρίζεται ο τομέας ευθύνης ιατρών και φαρμακοποιών.
Παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα να υπάρξει επαρκές μεταβατικό διάστημα προκειμένου να δοκιμασθεί και να λειτουργήσει σωστά το σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος.
Με δεδομένο ότι ο φαρμακοποιός είναι ο τελικός και ίσως ο πιο σημαντικός αποδέκτης της όλης διαδικασίας, ο Π.Φ.Σ. εκπροσωπώντας τους 11.000 φαρμακοποιούς όλης της χώρας είναι στη διάθεση των αρμοδίων Υπουργών να υποβάλλει τις παρατηρήσεις του και τις προτάσεις του για την επιτυχή εφαρμογή".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization


Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο