Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Π.Φ.Σ.: Επιστολή προς τη ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης

19/5/2010
«Να δοθεί παράταση για την εφαρμογή του μέτρου θεώρησης συνταγών»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Με επιστολή του προς τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Αθηνά Δρέττα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.) αιτείται παράταση για την εφαρμογή του νόμου περί θεώρησης συνταγών αξίας άνω των 150 €, έως την 1η Ιουλίου 2010, προκειμένου για την πλήρη ενημέρωση των φαρμακοποιών της χώρας:

 

 

«Αξιότιμη κυρία Δρέττα

 

Στο ΦΕΚ. Αρ. 66/11.5.2010 δημοσιεύθηκε ο Ν. 3846 “Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις”, με τον οποίον εκτός των άλλων καθορίζεται (άρθρο 32) ότι “συνταγές φαρμάκων ασφαλισμένων ασφαλιστικών οργανισμών, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 150 €, δεν εκτελούνται από τον Φαρμακοποιό, εφ όσον δεν είναι θεωρημένες από το αρμόδιο όργανο του φορέα”.

Προκείμενου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προς ενημέρωση 12.000 φαρμακοποιών ανά την χώρα και παράλληλα να υπάρξουν οι διαδικασίες ορισμού των ελεγκτικών οργάνων των ασφαλιστικών φορέων, παρακαλούμε να ορίσετε ως ημερομηνία έναρξης των ανωτέρω υποχρέωσης την 1/7/2010.

Παράλληλα παρακαλούμε να διευκρινιστεί ότι ως όριο 150 €, ορίζεται για κάθε συνταγή το αιτούμενο από τον ασφαλιστικό ταμείο ποσόν, δηλαδή το ποσόν που απομένει μετά την αφαίρεση της συμμετοχής που καταβάλλει ο ασφαλισμένος».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις με αφορμή την εκδήλωση της Lavipharm για την κυκλοφορία του πρώτου ελληνικού συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Λάρισας: Προκήρυξε στάση εργασίας στις 28/02
Για τον ένα χρόνο μετά το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης & ΙΔΕΕΑΦ: Τα σεμινάρια για το εργαστήριο φαρμακείου ξανά τον Απρίλιο
Δηλώστε συμμετοχή σε μία από τις δύο νέες διαθέσιμες ημερομηνίες
Επενδύονται εκατομμύρια ευρώ στα δίκτυα φαρμακείων
Ισπανική start-up τραβάει τη διεθνή προσοχή