Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Π.Φ.Σ.: Ενημέρωση για τη φορολογική μεταχείριση του rebate

3/4/2012
Περιπτώσεις στις οποίες θα χρειαστεί τροποποιητική περιοδική δήλωση ΦΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (Π.Φ.Σ.):


Αθήνα, 3/4/2012


Στην ΠΟΛ 1078/28-3-2012 διευκρινίζεται ο τρόπος φορολογικής μεταχείρισης του RΕΒΑΤΕ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, πρέπει να εκδοθεί πιστωτικό τιμολόγιο. Η έκδοση του σχετικού φορολογικού στοιχείου (πιστωτικό τιμολόγιο) θα γίνει για την χρήση 2011.


Σύμφωνα με την εγκύκλιο:


«Το ποσό της έκπτωσης (rebate), όπως προκύπτει από τις σχετικές βεβαιώσεις, συμπεριλαμβάνει και τον αναλογούντα Φ.Π.Α., κατά συνέπεια, για την έκδοση του πιστωτικού τιμολογίου, ο Φ.Π.Α. υπολογίζεται με εσωτερική υφαίρεση, χρησιμοποιώντας το συντελεστή Φ.Π.Α. που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης του πιστωτικού τιμολογίου, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1003/3.1.2011».


Κατόπιν των ανωτέρω, τα ποσά του πιστωτικού τιμολογίου θα λειτουργήσουν μειωτικά των ακαθάριστων εσόδων και του ΦΠΑ για τη φορολογική περίοδο του 4ου τριμήνου του 2011 ή του 12ου μήνα του 2011.


Τα πιστωτικά τιμολόγια που εκδίδονται στην επόμενη χρήση και αφορούν εκπτώσεις που χορηγήθηκαν και αντιστοιχούν στην προηγούμενη χρήση, καταχωρούνται από το φαρμακείο που τηρεί βιβλία Β' κατηγορίας (Εσόδων - Εξόδων), μέχρι την προθεσμία υποβολής της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος και με ημερομηνία το χρόνο λήξης της διαχειριστικής περιόδου (31/12), την οποία και αφορούν.


Λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων και της λήξης της διαχειριστικής χρήσης του 2011, θα χρειαστεί τροποποιητική περιοδική δήλωση ΦΠΑ για το τελευταίο τρίμηνο του 2011, για όσους τηρούν βιβλία Β΄ Κατηγορίας και για όσους τηρούν βιβλία Γ΄ κατηγορίας για τους μήνες Δεκέμβριο του 2011 και Ιανουάριο, Φεβρουάριο του 2012.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Συνέντευξη του Δρ Σταύρου Λαλά στην Άννα Μαρία Παπίρη






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Peifasyn Academy: Νέο live webinar για τις διαταραχές της εντερικής λειτουργίας
Ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείων
Χωρίς τα φαρμακεία θα χάνονταν ζωές
Σύμφωνα με τον D. Hoey, CEO του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινοτικών Φαρμακοποιών
Αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ οδηγείται σε πτώχευση για 2η φορά
Αμφίβολο το μέλλον των 1200 καταστημάτων της