Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Όσοι ασθενούν, κρίνονται... εχθροί της λίστας φαρμάκων...»

7/7/2011
Δελτίο Τύπου του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Ν. Νικολόπουλου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Δελτίο Τύπου του τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ, βουλευτή Αχαΐας Νίκου Ι. Νικολόπουλου, σχετικά με την εξαίρεση εκατοντάδων φαρμάκων από τη συνταγογράφηση:

 

«Όμηροι» της λίστας φαρμάκων είναι χιλιάδες συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι, οι οποίοι στερούνται το δικαίωμα στη θεραπεία, εξαιτίας της νέας απαγόρευσης συνταγογράφησης στην οποία προχώρησε το Υπουργείο Υγείας. Εκατοντάδες φάρμακα που μέχρι σήμερα χορηγούνταν με ιατρική συνταγή, δεν θα αποζημιώνονται πλέον από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το πρόβλημα που δημιουργείται είναι τεράστιο.

 

«Σε μια εποχή που η οικονομική κατάσταση της πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών είναι δεινή, έρχεται η Πολιτεία και τους στερεί ακόμα και το δικαίωμα στο φάρμακο. Ο ιατρός υποχρεούται να ασκεί το έργο του με γνώμονα το συμφέρον του ασθενή και όχι το οικονομικό κόστος, ο δε ασθενής επιβάλλεται να ακολουθήσει τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού του και όχι τις οδηγίες της λίστας», επισημαίνει σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ζητώντας να επανεξεταστεί το θέμα της λίστας, αλλά και να ληφθούν μέτρα για όσα φάρμακα «εκτός λίστας» θεωρούνται αναντικατάστατα από τον θεράποντα ιατρό.

 

Παράλληλα, ο βουλευτής ζητά να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα φάρμακα που αφορούν στην καταπολέμηση των νεοπλασιών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
Περιγράφεται σε πρόσφατη έκθεση της FIP






Σχετικά άρθρα

Η ανταπόκριση των φαρμακοποιών σε φυσικές καταστροφές και έκτακτες ανάγκες
Περιγράφεται σε πρόσφατη έκθεση της FIP
Νέες λύσεις για τις ελλείψεις φαρμάκων προτείνει ο ΦΣΘ στον πρωθυπουργό
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης, ενόψει της 89ης ΔΕΘ
Κ. Μανωλόπουλος: Οι πρώτες δηλώσεις του νέου προέδρου του Φ.Σ. Αττικής
Αρκετές οι εκκρεμότητες που συσσωρεύτηκαν τους προηγούμενους μήνες, αναφέρει
Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR