Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

ΕΜΑ: Συνιστά την 3η δόση με το εμβόλιο της Moderna
Μελέτες δείχνουν την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού εμβολίων
The Lancet: Η μιρταζαπίνη δεν είναι αποτελεσματική στην άνοια
Δεν μειώνει τα επεισόδια διέγερσης των ασθενών
Αλλάζουν οι χρόνοι αποπληρωμής των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ
Συγκεκριμένους κανόνες του τακτικού ελέγχου των συνταγών ζητούν οι φαρμακοποιοί

ΟΣΦΕ: «Στο περιθώριο οι απόψεις των Συνεταιρισμών»

24/6/2021 6:14:21 μμ
Η Ομοσπονδία ετοιµάζει παρεµβάσεις για την ακύρωση του ασυµβίβαστου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έκπληξη, αιφνιδιασμό και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στους κόλπους των συνεταιρισµών φαρµακείων η είδηση για το ασυµβίβαστο που επιθυµεί να περάσει η κυβέρνηση για τα µέλη των Δ.Σ. των συνεταιρισµών φαρµακείων (ΣΥ.ΦΑ.) που είναι ταυτόχρονα και µέλη Δ.Σ. φαρµακευτικών συλλόγων.

Ειδικότερα, στο άρθρο 70 του νοµοσχεδίου που κατατέθηκε αναφέρεται ότι στα εν λόγω µέλη αφαιρείται το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και στα δύο όργανα, οπότε και θα πρέπει να παραιτηθούν από τη µία από τις δύο ιδιότητες εντός δύο µηνών και αν δεν το κάνουν, τότε ο αρµόδιος περιφερειάρχης θα διατάξει αυτοδικαίως την άµεση έκπτωσή τους από το αξίωµα που κατέχουν στο σύλλογο. Μόλις αυτό έγινε γνωστό, η ΟΣΦΕ ανακοίνωσε ότι είναι έτοιµη να παρέµβει σε κάθε δυνατό επίπεδο, ώστε να µην ισχύσει η ρύθµιση αυτή.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γραµµατέας της ΟΣΦΕ & του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ Λευτέρης Μαρίνος στο f.daily:
«Μόνο έκπληξη και δυσαρέσκεια µας προκαλεί αυτή η αιφνιδιαστική ρύθµιση, που εντάχθηκε στο νοµοσχέδιο χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση µε την ΟΣΦΕ. Οι ΣΥ.ΦΑ. έχουν αποδείξει καθ' όλη την ιστορική τους διαδροµή ότι λειτουργούν ικανοποιητικά εδώ και πολλές δεκαετίες και η νοµοθετική κίνηση αυτή προσβάλλει τη λειτουργία των Συνεταιρισµών και περιθωριοποιεί τις απόψεις τους, όπως αυτές δύνανται να εκφρασθούν µέσα από το συλλογικό τους όργανο, την ΟΣΦΕ.
Είναι αδιανόητο να επεξεργάζεται η πολιτεία νοµοθετικές παρεµβάσεις που είναι ικανές να επιφέρουν δυσλειτουργίες σε αρκετούς συνεταιρισµούς της χώρας, χωρίς να συζητήσει µε τα ενδιαφερόµενα µέρη ποιο είναι το πρόβληµα που επιδιώκει να επιλύσει µε νόµο, και χωρίς να ενδιαφερθεί να µάθει αν από τις παρεµβάσεις που σκέπτεται προκύπτουν δυσλειτουργίες.
Σήµερα η ΟΣΦΕ εκπροσωπεί περισσότερο από το 40% της αγοράς, γεγονός που την καθιστά σηµαντικό βραχίονα του εφοδιασµού των φαρµακείων ολόκληρης της χώρας. Εν µέσω COVID-19, οι συνεταιρισµοί ανά την Ελλάδα στήριξαν απόλυτα την πολιτεία, αναλαµβάνοντας τη διανοµή των εµβολίων αλλά και των self tests αφιλοκερδώς, αποδεικνύοντας το σηµαντικό τους ρόλο στη διαχείριση της πανδηµίας. Η κυβέρνηση, αντί να αναγνωρίσει την προσπάθειά µας, µας "ανταµείβει" µε την περιθωριοποίησή µας».

Φ.Σ. Αχαΐας: «Δεν παραιτούμαστε»
Ανακοινώνοντας ότι δέχεται να διανείμει τελικά τα δωρεάν self tests, όπως αποφάσισε και ο ΠΦΣ, ο ΦΣΑχ ωστόσο δηλώνει ρητά ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν τα μέλη του (πρόεδρος, αντιπρόεδρος και ταμίας) που έχουν εκλεγεί σε ανάλογες θέσεις και στη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη. Όσο για την Αττική, η οριστική απόφαση του Συλλόγου αναμένεται να ληφθεί αύριο σε Γ.Σ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με διατάξεις για την επανέκδοση συνταγών και την παράταση της ισχύος τους
Ο νέος πρόεδρος Βασίλης Μπιρλιράκης υπόσχεται να καταβάλλει όλες τις δυνάμεις του


Σχετικά άρθρα

Θ. Πλεύρης: Έρχονται ποιοτικοί δείκτες στις υπηρεσίες υγείας
Με βάση αυτούς θα αποζημιώνονται οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ
Τα φύλλα κατανάλωσης φαρμάκων από Γαλλία και Γερμανία ζήτησε ο Α. Πλεύρης
Θα γίνει σύγκριση με τις καταναλώσεις που σημειώνονται στην Ελλάδα
ΕΜΑ: Σταματά η κυλιόμενη ανασκόπηση του εμβολίου COVID-19 της Curevac
Η εταιρεία επικεντρώνεται σε εμβόλια δεύτερης γενιάς
Εργαζόμενοι ΕΟΦ: «Είμαστε συνωστισμένοι και χωρίς κλιματισμό»
Ζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και προσλήψεις άμεσα