Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Οργή των φυσικοθεραπευτών για το κούρεμα των αποθεματικών του ΕΟΠΥΥ

28/4/2016 10:25:52 πμ
Η Ανάσταση δεν θα έρθει ποτέ, λένε τα μέλη του ΠΣΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Την έντονη αντίδραση και των φυσικοθεραπευτών  έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης για την μεταφορά των αποθεματικών του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδος


«Η μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος αυτόματα σημαίνει παύση των πληρωμών στους συμβεβλημένους παρόχους Υγείας, που προσφέρουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους της χώρας.


Η δυσμενής οικονομική κατάσταση των 2.400 συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών γίνεται ακόμη δυσμενέστερη.


Ύστερα από την αφαίμαξη των παρόχων, λόγω των μνημονιακών μέτρων του rebate & clawback, με το πρόσχημα των ετήσιων κλειστών προϋπολογισμών (λες και η αρρώστια επιδέχεται περιορισμό), έρχεται τώρα αυτή η απόφαση να δημιουργήσει την απόλυτη καταστροφή και να εκθέσει πλήρως τα μέλη μας, καθώς είναι αδύνατον να καλυφθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους, οι υποχρεώσεις τους έναντι των Τραπεζών και έναντι των εργαζομένων που απασχολούν.


Όσες καλές προθέσεις και να έχει η διοίκηση του οργανισμού, δυστυχώς η έλλειψη ρευστότητας θα μας κάνει να ξαναζήσουμε μαύρες μέρες και η Ανάσταση δεν θα έρθει ποτέ», τονίζουν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αίτημα προς τη Θ. Καρποδίνη και τα συναρμόδια υπουργεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης






Σχετικά άρθρα

ΦΥΚ: Την άλλη εβδομάδα στα φαρμακεία… αλλά άφαντες οι διαδικαστικές λεπτομέρειες
Στελέχη του κλάδου σχολιάζουν τις κυβερνητικές δηλώσεις στη ΔΕΘ
FDA: Εγκρίνει mRNA εμβόλια για την Covid-19 με περιορισμούς
Απευθύνονται μόνο σε όσους έχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης
ΕΟΠΥΥ: 1,3 δισ. ευρώ στα ιδιωτικά φαρμακεία
Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τους απασχολούμενους συνταξιούχους
Προκειμένου να τους επιστραφούν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά