Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Όμιλος Σαράντη: Ολοκλήρωσε την επένδυση στο νέο εργοστάσιο της Polipak

17/11/2022 2:34:23 πμ
Οι νέοι χώροι παραγωγής είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η κατασκευή της νέας παραγωγικής μονάδας της Polipak, θυγατρικής του Ομίλου Σαράντη στην Πολωνία, ολοκληρώθηκε, ενώ πραγματοποιήθηκε και η μετεγκατάσταση στους νέους χώρους.Το νέο, 24.000 τετραγωνικών μέτρων, τεχνολογικά προηγμένο εργοστάσιο παραγωγής περιλαμβάνει εκσυγχρονισμένο μηχανολογικό εξοπλισμό, αναβαθμισμένο R&D και εφαρμόζει αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής, οδηγώντας στην παραγωγή φιλικότερων προς το περιβάλλον προϊόντων και σε αυξημένη ενεργειακή απόδοση. 

Οι νέοι χώροι παραγωγής είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι και εξοπλισμένοι με ρομποτικά συστήματα και αυτόνομα περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα, έναν προηγμένο κεντρικό τροφοδότη και μια γραμμή κλιμακωτής παραγωγής ανακυκλωμένου κόκκου, ενώ το τελικό προϊόν είναι βελτιωμένο από άποψη οικολογικού προφίλ, ανθεκτικότητας και λειτουργικότητας. Η δέσμευση του Ομίλου πίσω από την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας, καινοτομίας και της εφαρμογής περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνων πρακτικών υιοθετείται και σε όλη τη λειτουργική δραστηριότητα της Polipak. 

Σύνοψη Οικονομικών Αποτελεσμάτων 9μήνου 2022

Κατά το εννεάμηνο του 2022, ο Όμιλος διατήρησε σημαντική δυναμική αύξησης πωλήσεων εν μέσω ενός δύσκολου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 9,95% και ανήλθαν σε €327,27 εκ. από €297,64 εκ. που είχαν διαμορφωθεί κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις υποστηρίχθηκαν από τις προϊοντικές κατηγορίες που σχετίζονται με την Προσωπική Φροντίδα και Υγιεινή και την Οικιακή Φροντίδα, όπως είναι η περιποίηση προσώπου, η αντιηλιακή περιποίηση, η περιποίηση μαλλιών, τα αποσμητικά, οι σακούλες απορριμμάτων, είδη συσκευασίας τροφίμων καθώς και τα συμπληρώματα διατροφής. Η Ελλάδα σημείωσε σημαντική αύξηση πωλήσεων κατά 7,55% φτάνοντας τα €113,76 εκ. κατά το εννεάμηνο του 2022 συγκριτικά με €105,77 εκ. το εννεάμηνο του 2021, που υποστηρίχθηκε από την ανάπτυξη στην αγορά της υγείας & φροντίδας, καθώς και από το κανάλι εξαγωγών και επιλεκτικής διανομής.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών