Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Φαρμακοποιοί: Πώς να αντιμετωπίσετε την «πυρετοφοβία» των γονέων
Απαντήσεις από τον Γεώργιο Τσόλα, Διευθυντή Παιδιατρικής του Metropolitan
Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής

Ομαδικές απολύσεις στις φαρμακοβιομηχανίες καταγγέλλουν οι υπάλληλοι

5/3/2021 3:15:04 μμ
Χάθηκε το 70% των θέσεων εργασίας την τελευταία δεκαετία, υποστηρίζει η ΠΟΣΥΦΕ-ΣΕΚ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Για ένα «παράδοξο φαινόμενο» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών - Συναφών Επαγγελμάτων & Κλάδων καταγγέλλοντας ότι τη στιγμή που η φαρμακοβιομηχανία καταγράφει ανάπτυξη, συρρικνώνει τις θέσεις εργασίας.

Η ΠΟΣΥΦΕ-ΣΕΚ αναφέρει ότι εν μέσω πανδημίας σημειώθηκαν πιο έντονα από ποτέ ομαδικές απολύσεις στον κλάδο του φαρμάκου, παρά το γεγονός ότι η φαρμακοβιομηχανία κατέγραψε μεσοσταθμική αύξηση τζίρου κατά 8,5% και μείωση εξόδων κατά 35%. Παράλληλα, όπως αναφέρει, «από το 2010 μέχρι σήμερα έχει χαθεί το 70% των θέσεων εργασίας στην φαρμακοβιομηχανία».

«Καταγγέλλουμε ως παράνομες και καταχρηστικές τις μαζικές απολύσεις στις οποίες προβαίνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες, με τον εξαναγκασμό των εργαζομένων σε αποδοχή αυτών, με τη μορφή οικειοθελών αποχωρήσεων και την καταγγελία σύμβασης ταυτόχρονα, προκειμένου το κόστος να το πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός μέσω του ΟΑΕΔ και των ασφαλιστικών ταμείων», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία και συμπληρώνει ότι «το χορό των απολύσεων με το μανδύα των οικειοθελών αποχωρήσεων συνεχίζει η πολυεθνική GLAXO», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η Ομοσπονδία καλεί:
  • Τους συνδικαλιστές να μη διευκολύνουν με τη στάση τους τέτοια φαινόμενα πρόσκαιρου οφέλους και να συστρατευθούν σε έναν κοινό αγώνα στήριξης των θέσεων εργασίας και την υπογραφή μιας αξιοπρεπούς και θεσμικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.
  • Την πολιτική ηγεσία, τα συναρμόδια υπουργεία, τον ΕΟΦ και τα κόμματα να αποτρέψουν τη στάση αυτή των φαρμακευτικών εταιρειών και εργοδοτικών φορέων περί δήθεν πολιτικής προστιθέμενης αξίας και ανάπτυξης.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον FDA, έχουν γίνει πολλές αναφορές μετά το ξέσπασμα της πανδημίας
Επικεφαλής ο Α. Πλεύρης και η Α. Γκάγκα


Σχετικά άρθρα

Novartis: Εξαγόρασε την Arctos Medical
Και επεκτείνει το portfolio της με θεραπείες οπτογενετικής
DEMO ABEE: Πλατινιένο, Χρυσό και Χάλκινο Βραβείο στα Healthcare Business Awards 2021
Η εταιρεία βραβεύτηκε για την προσφορά της
Novartis: Πρωτοποριακή συμφωνία σε παγκόσμιο επίπεδο με το NHS
Για τη μείωση των κινδύνων της χοληστερόλης