Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Όλοι οι ασθενείς με ηπατίτιδα C αποκτούν πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα

5/9/2018 11:23:19 πμ
Εκριζώνουν τον ιό μέσα σε μερικές εβδομάδες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Ξεκλειδώνει» η διαδικασία προκειμένου όλοι οι ασθενείς που πάσχουν από ηπατίτιδα C να αποκτήσουν πρόσβαση σε καινοτόμα φαρμακευτική αγωγή, ανεξαρτήτου σταδίου της νόσου.


Σε ανάρτηση του, στο facebook, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών «Προμηθέας», Γιώργος Καλαμίτσης επισημαίνει πως «το σχετικό ΦΕΚ που βρίσκεται προς δημοσίευση, προβλέπει τη διεύρυνση των κριτηρίων πρόσβασης στα καινούργια φάρμακα για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C. Πλέον όλοι οι ασθενείς που ζουν με ηπατίτιδα C, ανεξαρτήτως σταδίου ηπατικής ίνωσης, θα έχουν πρόσβαση σε θεραπείες που εκριζώνουν τον ιό σε διάστημα μόλις 8-12 εβδομάδων!!!».


Η «αθόρυβη νόσος», όπως χαρακτηριστικά την αποκαλούν οι επιστήμονες επειδή δεν παρουσιάζει συμπτώματα για πολλά χρόνια, έχει «ενεργή» παρουσία και στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις πάνω από 75.000 άνθρωποι πάσχουν από ηπατίτιδα C, με το 80% εξ αυτών να μην το γνωρίζουν.


Μετά και τη δημοσίευση του ΦΕΚ, η χώρα μας εντάσσεται και επισήμως στην εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) υπό τον τίτλο «Global health sector strategy on viral hepatitis 2016-2021» που στόχο έχει την εξάλειψη της νόσου μέχρι το 2030.


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό