Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Οκτώ στους 10 ασθενείς με διαβήτη δεν λαμβάνουν φάρμακα με καρδιαγγειακά οφέλη

4/11/2020 4:43:50 μμ
Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη παγκόσμια μελέτη CAPTURE για την καρδιαγγειακή νόσο στο διαβήτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ένας στους 3 ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 έχουν παρουσιάσει καρδιαγγειακή νόσο και 9 στους 10 από αυτούς είχαν αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο.

Επίσης μόνο 2 στα 10 άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο λαμβάνουν αντιδιαβητική θεραπεία με αποδεδειγμένα καρδιαγγειακά οφέλη.

Αυτό έδειξε η παγκόσμια μη παρεμβατική μελέτη CAPTURE, με τη συμμετοχή περίπου 10.000 συμμετεχόντων από 13 χώρες των 5 ηπείρων, που είχε αντικείμενο την ανάδειξη του επιπολασμού της καρδιαγγειακής νόσου, του κινδύνου και της διαχείρισής της σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Η αξία της μελέτης, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Novo Nordisk, έγκειται στο ότι για πρώτη φορά συγκεντρώθηκαν πληροφορίες για την καρδιαγγειακή νόσο στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, τόσο από πρωτοβάθμιες υγειονομικές μονάδες όσο και από δευτεροβάθμιες υγειονομικές μονάδες.

Ο ερευνητής της μελέτης Dr Ofri. Mosenzon, ο οποίος συνεργάζεται με τη Novo Nordisk και τη μονάδα διαβήτη στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah στο Ισραήλ εξηγεί:
«Τα ευρήματα της μελέτης CAPTURE είναι σημαντικά για όσους εμπλέκονται με τη θεραπεία ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Τα στοιχεία επισημαίνουν ότι, ενώ ο επιπολασμός της αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου στον πληθυσμό του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 είναι υψηλός, η συντριπτική πλειονότητα δεν αντιμετωπίζεται με θεραπείες που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης δυνητικά επικίνδυνων για τη ζωή καρδιαγγειακών επεισοδίων».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Πεταλούδα: «Φρόντισε ό,τι σε στηρίζει!»
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο
Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση