Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

«Οικονομικό δολοφόνο» χαρακτήρισαν τον Α. Γεωργιάδη

18/11/2013 11:43:32 πμ
Η κόντρα Γεωργιάδη - γιατρών φτάνει στο αποκορύφωμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ένταση και αποδοκιμασίες αντιμετώπισε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε συνέδριο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/11 και διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Εξηγώντας τα σχέδιά του για τον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας δέχθηκε τη φραστική επίθεση από γιατρό «είσαι οικονομικός δολοφόνος» και απάντησε «εγώ δεν είμαι από αυτούς που κρύβονται, πείτε ό,τι θέλετε». Στη συνέχεια, στις συνεχείς αναφορές ορισμένων γιατρών ότι η «υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά αγαθό», απάντησε λέγοντάς τους: «Αν είναι αγαθό τότε γιατί θέλετε να πληρώνεστε γι? αυτό;».


Όταν η ένταση υποχώρησε, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι ειδικότητες γιατρών που δεν συνάδουν με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ θα καταργηθούν και οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτές θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας. Μάλιστα, για πρώτη φορά τόνισε όσοι γιατροί δεν χρειάζονται στον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με αυξημένη μοριοδότηση να επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ, καθώς θα προκηρυχτούν για το ΕΣΥ όσες θέσεις γιατρών καταργηθούν από τον ΕΟΠΥΥ. "Όλοι πρέπει να μάθουν να αξιολογούνται, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο", είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους γιατρούς και εξήγησε ότι ο στόχος του είναι μια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην οποία θα υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για μία ακόμη φορά έθεσε τους γιατρούς μπροστά στην πρόκληση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησής τους λέγοντας: «Αν το θέλετε εγώ δεσμεύομαι ότι θα το κάνω άμεσα».


Στην ίδια ημερίδα ο επίκουρος καθηγητής Κ. Σουλιώτης, που έχει καταθέσει ένα από τα 3 σχέδια για την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ, τόνισε ότι "θα ήταν λάθος η μεταρρύθμιση να περιοριστεί μόνο στην απομάκρυνση ορισμένων γιατρών από τον οργανισμό".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Από το περίπτερό της πέρασε η πλειονότητα των συνέδρων






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή