Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Οι τελικές αποφάσεις για την τιμολόγηση των off patent

11/10/2013 9:07:05 πμ
Με email απέστειλαν τις αποφάσεις τους οι Τροικανοί στον υπουργό Υγείας. Εκκρεμεί το θέμα της δραστικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo





Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου … βρέθηκε τελικά η χρυσή τομή για τον τελικό τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων που έχουν χάσει την πατέντα τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας για την αξία των Ελληνικών Φαρμάκων, οι δανειστές μας επιβεβαίωσαν με e-mail ότι αποδέχονται την πρόταση για τιμολόγηση των φαρμάκων που έχουν χάσει την πατέντα τους (off patent) βάσει των τριών χαμηλότερων τιμών κρατών-μελών της ΕΕ και μάλιστα αναδρομικά σε σκευάσματα, που έχουν τιμολογηθεί από 1/1/2012.


Σε ό,τι αφορά το θέμα της συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας, ο κ. Γεωργιάδης τάχθηκε υπέρ της επιλογής του φαρμάκου από τον γιατρό και την αναγραφή της εμπορικής ονομασίας είτε πρόκειται για γενόσημο είτε για πρωτότυπο φάρμακο. Υποστήριξε επίσης ότι ακόμα διαπραγματεύεται το θέμα με την Τρόικα, ενώ σχολιάζοντας ανάλογη τοποθέτηση του εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Π. Μελά είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μελάς σας το είπε, αλλά εγώ θα σας το κάνω πράξη».

 

Το θέμα πάντως της δραστικής έχει κυριολεκτικά εξοργίσει τον ιατρικό κόσμο ισχυριζόμενοι ότι με τον τρόπο αυτό χάνουν τον ουσιαστικό έλεγχο από τη θεραπεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που έχουν πάρει μεγάλη έκταση, όπως τονίζει
Ο Οργανισμός υπενθυμίζει τη νομοθεσία για την προϊοντική αυτή κατηγορία






Σχετικά άρθρα

Ευρεία σύσκεψη για ΦΥΚ
Συνεχίζονται οι εικόνες ντροπής σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
ΕΟΦ: Προσοχή στον διαχωρισμό συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμάκων φυτικής προέλευσης
Ο Οργανισμός υπενθυμίζει τη νομοθεσία για την προϊοντική αυτή κατηγορία
Στον Στέλιο Λιναρδάκη η διανομή των ΦΥΚ στην Επικράτεια
Θα συνδράμουν και ιδιωτικές φαρμακαποθήκες