Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

ΣΦΕΕ: Τα αδιέξοδα του νέου νόμου «Γιατρός για όλους»
Σε επιστολή της προς στον Α. Πλεύρη
Υπέρταση: Ενημέρωση και σωστή καθοδήγηση από το φαρμακείο
Η νόσος έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κίνδυνος
Χιλιάδες πολίτες στην 1η μεγάλη δράση που οργάνωσαν φαρμακοποιοί
Το «Μαζί μια Αγκαλιά» θα γίνει θεσμός τα προσεχή χρόνια

Οι προοπτικές του ΕΟΦ ενόψει Brexit

7/11/2017 1:16:46 μμ
Συνάπτει συμφωνία με τον FDA
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πώς ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την εισαγωγή πόρων στη χώρα, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ήταν τα θέματα που αναλύθηκαν σε ημερίδα του συλλόγου εργαζομένων του, το Σάββατο 5/11/2017.


Στην ημερίδα μίλησε η πρόεδρος του Οργανισμού Αικατερίνη Αντωνίου, η οποία παρουσίασε τις σύγχρονες προοπτικές και τις προκλήσεις του Οργανισμού, εστιάζοντας στο Brexit.


Η κ. Αντωνίου ανέφερε ότι ο ΕΟΦ επιχειρεί να φέρει χρήματα στη χώρα, μέσω της συμμετοχής του σε ευρωπαϊκές επιτροπές εγκρίσεων με ενεργό ρόλο, καθώς και μέσω της συμμετοχής του σε κοινούς ελέγχους και επιθεωρήσεις. Μάλιστα έκανε λόγο για υπογραφή συμφωνίας μαζί με άλλες 8 χώρες με τον αντίστοιχο οργανισμό των ΗΠΑ, τον FDA, για συμμετοχή σε κοινές κρίσεις, κίνηση που εκτός από τους πόρους που θα φέρει, θα ενδυναμώσει το διεθνή ρόλο του Οργανισμού.


 

Μίλησε δε και για τις κλινικές μελέτες, οι οποίες προκειμένου να φέρουν έσοδα, απαιτείται σοβαρή και ομαδική δουλειά, επιστημονικό υπόβαθρο των μελετητών και φορολογικά κίνητρα, τα οποία θα πρέπει να σχεδιαστούν με τη συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών.


Το μεγάλο αγκάθι στη λειτουργία του Οργανισμού είναι όπως φαίνεται η υποστελέχωση, γι' αυτό και η πρόεδρος ζήτησε να εξαιρεθεί ο Οργανισμός από τις δεσμεύσεις για προσλήψεις που επιβάλλει το μνημόνιο. Όπως είπε η κ. Αντωνίου: «Ακροβατούμε στον αριθμό του 170, που είναι σήμερα οι υπάλληλοι. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενος Οργανισμός. Θα φέρει και περισσότερο χρήμα και λόγω Brexit. Πρέπει να κάνουμε προσλήψεις εκτός του 1-5. Θα πάμε στο Λονδίνο σε λίγες μέρες για να δηλώσουμε παρών μετά το Brexit. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν συνδιαλεγόμαστε με του Ευρωπαίους, πρέπει να πάμε με άλλη τακτική. Το business plan που έχω καταθέσει και διασφαλίζει πόρους θα πρέπει να γίνει αποδεκτό. Να ελέγξουμε περισσότερους, να αποτρέψουμε περισσότερες παράλληλες εξαγωγές. Είμαστε κατά του ψαρέματος και της βαλίτσας. Για να κάνουμε σωστά το έργο μας».


 

Στην ημερίδα τέθηκε και το θέμα των αμοιβών των εργαζόμενων από τον πρόεδρο των εργαζομένων Χαράλαμπου Κατσούλα, οι οποίες αν και έχουν πέσει κατά 50%, οι εργαζόμενοι «βάζουν πλάτη» για να κρατήσουν τον ΕΟΦ ζωντανό, βγάζοντας εις πέρας «ένα τεράστιο όγκο έργου, την ώρα που διεκδικεί σημαίνοντα ρόλο σε διεθνές επίπεδο στο μέτωπο των ελέγχων, των αδειοδοτήσεων αλλά και της αξιολόγησης της καινοτομίας».

Πληροφορίες από εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με βάση την επίδραση τους στα γονίδια
Στους ασφαλισμένους του Ταμείου Στρατού Ξηράς


Σχετικά άρθρα

Αναβαθμίζονται οι εφαρμογές του e-ΕΦΚΑ
Προσωρινή διακοπή λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για 5 ημέρες
ΠΕΦ: Αντιδρά στις σημαντικές μειώσεις τιμών στα παλαιά φάρμακα
Ζητά μείωση της υπερφορολόγησης και έλεγχο της συνταγογράφησης
ΣΦΕΕ: Τα αδιέξοδα του νέου νόμου «Γιατρός για όλους»
Σε επιστολή της προς στον Α. Πλεύρη
PhRMA Innovation Forum Ελλάδος: Ζητά την επανεξέταση της τροπολογίας για το clawback και rebates
Τα μέτρα δεν στοχεύουν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, επισημαίνουν τα μέλη