Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

ΕΜΑ: Συνιστά την 3η δόση με το εμβόλιο της Moderna
Μελέτες δείχνουν την αποτελεσματικότητα του συνδυασμού εμβολίων
The Lancet: Η μιρταζαπίνη δεν είναι αποτελεσματική στην άνοια
Δεν μειώνει τα επεισόδια διέγερσης των ασθενών
Αλλάζουν οι χρόνοι αποπληρωμής των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ
Συγκεκριμένους κανόνες του τακτικού ελέγχου των συνταγών ζητούν οι φαρμακοποιοί

Οι προοπτικές του ΕΟΦ ενόψει Brexit

7/11/2017 1:16:46 μμ
Συνάπτει συμφωνία με τον FDA
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πώς ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και την εισαγωγή πόρων στη χώρα, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ήταν τα θέματα που αναλύθηκαν σε ημερίδα του συλλόγου εργαζομένων του, το Σάββατο 5/11/2017.


Στην ημερίδα μίλησε η πρόεδρος του Οργανισμού Αικατερίνη Αντωνίου, η οποία παρουσίασε τις σύγχρονες προοπτικές και τις προκλήσεις του Οργανισμού, εστιάζοντας στο Brexit.


Η κ. Αντωνίου ανέφερε ότι ο ΕΟΦ επιχειρεί να φέρει χρήματα στη χώρα, μέσω της συμμετοχής του σε ευρωπαϊκές επιτροπές εγκρίσεων με ενεργό ρόλο, καθώς και μέσω της συμμετοχής του σε κοινούς ελέγχους και επιθεωρήσεις. Μάλιστα έκανε λόγο για υπογραφή συμφωνίας μαζί με άλλες 8 χώρες με τον αντίστοιχο οργανισμό των ΗΠΑ, τον FDA, για συμμετοχή σε κοινές κρίσεις, κίνηση που εκτός από τους πόρους που θα φέρει, θα ενδυναμώσει το διεθνή ρόλο του Οργανισμού.


 

Μίλησε δε και για τις κλινικές μελέτες, οι οποίες προκειμένου να φέρουν έσοδα, απαιτείται σοβαρή και ομαδική δουλειά, επιστημονικό υπόβαθρο των μελετητών και φορολογικά κίνητρα, τα οποία θα πρέπει να σχεδιαστούν με τη συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών.


Το μεγάλο αγκάθι στη λειτουργία του Οργανισμού είναι όπως φαίνεται η υποστελέχωση, γι' αυτό και η πρόεδρος ζήτησε να εξαιρεθεί ο Οργανισμός από τις δεσμεύσεις για προσλήψεις που επιβάλλει το μνημόνιο. Όπως είπε η κ. Αντωνίου: «Ακροβατούμε στον αριθμό του 170, που είναι σήμερα οι υπάλληλοι. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενος Οργανισμός. Θα φέρει και περισσότερο χρήμα και λόγω Brexit. Πρέπει να κάνουμε προσλήψεις εκτός του 1-5. Θα πάμε στο Λονδίνο σε λίγες μέρες για να δηλώσουμε παρών μετά το Brexit. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν συνδιαλεγόμαστε με του Ευρωπαίους, πρέπει να πάμε με άλλη τακτική. Το business plan που έχω καταθέσει και διασφαλίζει πόρους θα πρέπει να γίνει αποδεκτό. Να ελέγξουμε περισσότερους, να αποτρέψουμε περισσότερες παράλληλες εξαγωγές. Είμαστε κατά του ψαρέματος και της βαλίτσας. Για να κάνουμε σωστά το έργο μας».


 

Στην ημερίδα τέθηκε και το θέμα των αμοιβών των εργαζόμενων από τον πρόεδρο των εργαζομένων Χαράλαμπου Κατσούλα, οι οποίες αν και έχουν πέσει κατά 50%, οι εργαζόμενοι «βάζουν πλάτη» για να κρατήσουν τον ΕΟΦ ζωντανό, βγάζοντας εις πέρας «ένα τεράστιο όγκο έργου, την ώρα που διεκδικεί σημαίνοντα ρόλο σε διεθνές επίπεδο στο μέτωπο των ελέγχων, των αδειοδοτήσεων αλλά και της αξιολόγησης της καινοτομίας».

Πληροφορίες από εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δραματική έκκληση για λήψη μέτρων από τον Π.Ο.Υ.
Θα γίνει σύγκριση με τις καταναλώσεις που σημειώνονται στην Ελλάδα


Σχετικά άρθρα

Θ. Πλεύρης: Έρχονται ποιοτικοί δείκτες στις υπηρεσίες υγείας
Με βάση αυτούς θα αποζημιώνονται οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ
Τα φύλλα κατανάλωσης φαρμάκων από Γαλλία και Γερμανία ζήτησε ο Α. Πλεύρης
Θα γίνει σύγκριση με τις καταναλώσεις που σημειώνονται στην Ελλάδα
ΕΜΑ: Σταματά η κυλιόμενη ανασκόπηση του εμβολίου COVID-19 της Curevac
Η εταιρεία επικεντρώνεται σε εμβόλια δεύτερης γενιάς
Εργαζόμενοι ΕΟΦ: «Είμαστε συνωστισμένοι και χωρίς κλιματισμό»
Ζητούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και προσλήψεις άμεσα