Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Οι πιο γενναιόδωρες φαρμακευτικές εταιρείες στις αναπτυσσόμενες χώρες

17/11/2022 8:09:10 μμ
Οι GSK, Johnson & Johnson και AstraZeneca φιγουράρουν πρώτες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται για την αύξηση της πρόσβασης στα φάρμακα παγκοσμίως, με το Ίδρυμα Πρόσβασης στα Φάρμακα, που χρηματοδοτείται από τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Δανίας, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, το Wellcome Trust και την AXA, να εκδίδει κάθε δεύτερο χρόνο μια σχετική έκθεση για τις δράσεις των εταιρειών.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, σημειώνεται πρόοδος σε ολόκληρο τον κλάδο, υπάρχει ωστόσο πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί η πρόσβαση στα φάρμακα σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Στην έκθεση περιλαμβάνεται μια κατάταξη των εταιρειών με βάση τις σχετικές δράσεις τους για την αύξηση της πρόσβασης στα φάρμακα που αφορούν σοβαρές παθήσεις σε 108 χώρες χαμηλότερου εισοδήματος.

Στην κορυφή αυτής της λίστας είναι η GSK, η οποία συνεργάστηκε με την Gavi και τη UNICEF για την προμήθεια του εμβολίου κατά της ελονοσίας σε ενδημικές χώρες, αλλά και δέσμευσε 1 δισ. λίρες την επόμενη δεκαετία για να επιταχύνει την Έρευνα & Ανάπτυξη σε μολυσματικές ασθένειες που επηρεάζουν δυσανάλογα τις χώρες χαμηλότερου εισοδήματος. Δεύτερη στην κατάταξη με μικρή διαφορά ήταν η Johnson & Johnson, ενώ την 3η θέση καταλαμβάνει η AstraZeneca, η οποία για πρώτη φορά ανεβαίνει τόσο ψηλά, σύμφωνα με το FIerce Pharma. Στις «ελλείψεις» των σχετικών δράσεων, η έκθεση επισημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα & ανάπτυξη στις αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες, στις οποίες μόνο πέντε από τις 20 εταιρείες επενδύουν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί