Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Οι φαρμακαποθηκάριοι κατά της απόφασης για το ιδιοκτησιακό

30/10/2015 10:52:05 πμ
Το κείμενο φωτογραφίζει τα συμφέροντα της ΟΣΦΕ καταγγέλλει ο Σύλλογος φαρμακαποθηκαρίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



"Με οδυνηρή κατάπληξη" οι Έλληνες φαρμακαποθηκάριοι ενημερώθηκαν για το κείμενο της κοινής υπουργικής απόφασης που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων και αποφασίζουν να αγωνιστούν για να μην περάσει το "τερατούργημα", όπως το χαρακτηρίζουν.


Στην ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι "πρέπει να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο αυτό κείμενο, που όχι μόνο δεν λαμβάνει υπόψη του τις απόψεις του κατεξοχήν αρμόδιου οργάνου των φαρμακοποιών του Π.Φ.Σ., αλλά επιπλέον παραβιάζει τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και το κοινό περί δικαίου αίσθημα."


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων επίσης θεωρούν το κείμενο απαράδεκτο γιατί "περιέχει φωτογραφική διάταξη υπέρ των μελών της ΟΣΦΕ, νοθεύοντας καίρια τον υγιή ανταγωνισμό στο χώρο της χονδρικής πώλησης φαρμάκων. Ουσιαστικά με τη φωτογραφική αυτή διάταξη υπέρ των συνεταιρισμών, τους παρέχονται ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα εις βάρος των ιδιωτικών φαρμακαποθηκών. Η συγκεκριμένη διάταξη εκτός των άλλων είναι άδικη αφού αποδεδειγμένα το ιδιωτικό φαρμακεμπόριο στήριξε και στηρίζει τα φαρμακεία και τον ΕΟΠΠΥ, πληρώνει περισσότερους φόρους και απασχολεί περισσότερους εργαζομένους."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1η Ιουλίου οι φαρμακοποιοί-μέλη μπορούν να εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων
Από το 2022 δεν υπάρχει ανάλυση οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς-μέλη






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit